eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τρίτη 6 Αυγούστου 2019
ekloges
ekloges

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»|ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Α. Τσίπρας: «Το μόνο που είχατε έτοιμο ήταν το σχέδιο της άλωσης του κράτους». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βουλή για το Ν/Σ για το επιτελικό κράτος, κατήγγειλε τη ΝΔ ότι «βάλλει ευθέως εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής», της καταλόγισε «χατίρια στον κ. Λάτση για το Ελληνικό» και έλλειψη σχεδίου για μείωση πλεονασμάτων. Είπε ότι «η ΕΥΠ δεν είναι εταιρεία ιδιωτική σεκιούριτι» και ο επικεφαλής της είναι ελλειμματικών προσόντων. Είπε ότι για τη σύσταση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, «ο διοικητής που θα διοριστεί με απόφαση του πρωθυπουργού χωρίς αντικειμενική διαδικασία».
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
ekloges
ekloges

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ O ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ NOVATIS

Στο αρχείο η δικογραφία της Novartis για τον Αντ. Σαμαρά. Τι έκρινε για τον πρώην πρωθυπουργό η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ε. Τουλουπάκη

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΦΙΑ

Πότε αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Πώς θα εφαρμοστούν οι μειώσεις. Τι προβλέπεται στην εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
An image of...
An image of...

ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ!

Συνδέονται αυτομάτως από σήμερα τα μητρώα της ΑΑΔΕ και του Μητρώου Ταυτοτήτων της αστυνομίας. Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
An image of...
An image of...

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ

Κυβέρνηση: 10 σημαντικές πρωτοβουλίες στον 1ο μήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας τις απαρίθμησε, απάντησε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση της Β. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφέρθηκε στην απόφαση να μπει στο αρχείο η υπόθεση Σαμαρά για τη Novartis, κάνοντας λόγο για «σκευωρία», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόδοσης ευθυνών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ» Η ΠΑΥΣΗ

An image of...

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Κόντρα Γεωργιάδη - Παππά για τη στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τι του απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
An image of...

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ

Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής το νομοσχέδιο για το άσυλο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Πότε ολοκληρώνεται, πότε συζητείται στην Ολομέλεια. Τι είπαν η κυβέρνηση και οι εισηγητές των κομμάτων.
An image of...

«ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ»

Αχτσιόγλου: Καταργούν ανεξάρτητες αρχές για να ελέγχονται από τον πρωθυπουργό. «Το πιο προβληματικό είναι το ζήτημα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης» που καταργείται ο ανεξάρτητος θεσμός και αντικαθίσταται από την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας, «της οποίας όμως ο προϊστάμενος ορίζεται από το υπουργικό συμβούλιο». Τι είπε για απλή αναλογική και κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ , αλλά «και θέματα αντισυνταγματικότητας».
An image of...

ΥΠ.ΕΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ,ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, Η ΨΗΦΟΣ

Θεοδωρικάκος: «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ενθαρρύνει τις συνεργασίες». Ο υπουργός Εσωτερικών ανέλυσε τη χρησιμότητα των αλλαγών στον «Κλεισθένη», μίλησε για τις επόμενες παρεμβάσεις που θα γίνουν με άλλα νομοσχέδια στον χώρο της Τ.Α. Τι ανέφερε για την κινητικότητα και τις προσλήψεις στο δημόσιο και «για το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό».
An image of...
An image of...

ΕΦΑΠΑΞ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Μηταράκης: Άμεσα θα διορθωθεί το θέμα με τη λήψη μεγαλύτερων εφάπαξ μηχανικών και εργοληπτών του Ταμείου Πρόνοιας. Χαρακτήρισε την εγκύκλιο του ΣΥΡΙΖΑ «φωτογραφική». Για παραγωγή fake news τον κατηγόρησε στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υφυπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε πως δεν θα κοπεί κανέναν προνοιακό επίδομα.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΥΠ

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στο διορισμό του Π. Κοντολέοντα στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ. αναφέρει πως η προϋπηρεσία του σε ιδιωτική εταιρεία security δεν εγγυάται την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων του. Η κυβέρνηση απάντησε ότι «τα 5 πρόσωπα που στελεχώνουν το νέο επιτελείο της ΕΥΠ έχουν όλα τα προσόντα» και έδωσε τα βιογραφικά τους.
An image of...

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Γραφείο Αμυντικής Διπλωματίας ιδρύεται στο υπουργείο Εξωτερικών. Θα στελεχωθεί από στρατιωτικό προσωπικό των Ε.Δ και διπλωμάτες του Υπ.Εξ.
An image of...

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Κεραμέως: Επαναφορά της βάσης του 10 στις πανελλαδικές. «Παράλογο» να μπαίνουν στα ΑΕΙ φοιτητές με βαθμολογίες 3 και 4», είπε η υπουργός Παιδείας.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin