eklogika-freeidees_logo
Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018
Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε, «τώρα είναι η ώρα να αφοσιωθούμε και στις μεγάλες θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας και της ισονομίας, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης». Τι περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης για τα κεντρικά συνταγματικά θέματα, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, για την «καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του ελληνικού κράτους» και για την ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: ΗΞΕΙΣ – ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΝΔ, «ΝΑΙ» ΑΠΟ ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ

ΣΧΟΙΝΑΣ: Η Ε.Ε ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

«Η ευρω-αραβική συνεργασία αποτελεί μια άγκυρα σταθερότητας», ανέφερε στην ομιλία του Αθήνα ο Μαρ. Σχοινάς που εκπροσώπησε την Ε.Ε στην Ευρω- Αραβική Σύνοδο. Τι είπε για τα «διδάγματα που άντλησε η ΕΕ από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε», ποια είναι τα τρία πεδία πολυμερούς συνεργασίας της ΕΕ με τον αραβικό κόσμο και ποιες οι κύριες προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΩΡΩΝ & ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση δώρων και επιδόματος αδείας. Το κείμενο της απόφασης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωσε 6 δημοτικούς υπαλλήλους.
An image of...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΑΡΑΒΕΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

An image of...

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο Δημοσίων Συμβάσεων, από σήμερα. Τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Απάντηση Τσίπρα στη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου: «Αυτή η υπόθεση δεν τελειώνει με την εξιχνίασή της». Η επιστολή του, η οποία ήρθε στη δημοσιότητα από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

Πετυχαίνουμε την ευρωπαϊκή συναίνεση για τη μη μείωση της προσωπικής διαφοράς, είπε η Ε. Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Αποδείξαμε και έχει γίνει αποδεκτό ότι διαρθρωτικά το μέτρο δεν είναι αναγκαίο, άρα δεν χρειάζεται στο ασφαλιστικό σύστημα».
An image of...

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Κόντρα ΝΔ - κυβέρνησης για το μεταναστευτικό στη Βουλή, όπου 73 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησαν σφοδρή κριτική για τις «άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης» των προσφύγων και για «κακοδιαχείριση» των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η κυβέρνηση απάντησε ότι δεν έχει αποδειχθεί καμία κακοδιαχείριση και όσα ισχυρίζεται η ΝΔ προκύπτουν από «άγνοια ή συνειδητή συκοφάντηση, ή συνειδητή υπέρ-απλούστευση».
An image of...

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ| ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

An image of...

ΥΠΟΥΡΓΟΙ: ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΠΑΠΠΑΣ, ΚΟΝΤΟΝΗΣ

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα