eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020
Μια εικόνα του...

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ- ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΜΕΣΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Στ. Πέτσας: Άμεσα βελτιώσεις στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» με μεγαλύτερα κίνητρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης πως θα υπάρχουν κρούσματα από τον ιό, αλλά στόχος είναι να μην έχουμε διασπορά. Ποια «ζητήματα επικαιρότητας και χαμηλής πολιτικής» συζητήθηκαν μεταξύ Κ. Μητσοτάκη – Τ. Εντρογάν. Για την προανακριτική, χαρακτήρισε «πρωτοφανές» ένας υπουργός Επικρατείας και ένας αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης «να αναγνωρίζουν την ύπαρξη ενός παρακράτους», όπως προκύπτουν από τις συνομιλίες που ο Ν. Παππάς δεν διέψευσε και ο Α. Τσίπρας δεν τοποθετείται δημόσια ως οφείλει. Τι θα κάνει το κράτος για την αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου.


Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Α. Χαρίτσης: Τα 24 δισ. ευρώ δεν έχουν φτάσει στην πραγματική οικονομία. Ο εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε χτες στο υπουργικό συμβούλιο ότι μόλις 3.000 επιχειρήσεις και 33.000 από το 1 εκατ. συνολικά εργαζόμενων έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» & αυτό «συνιστά παταγώδη αποτυχία». Είπε ότι άμεσα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το «μαξιλάρι» των 37 δισ. διότι αλλιώς θα οδηγηθούμε σε νέα μέτρα λιτότητας», ενώ το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είναι γιατί «η κυβέρνηση θέλει να προλάβει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κοινωνικές αντιδράσεις, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας».
Μια εικόνα του...

ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Ελαφριά επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο. Ο ΙΟΒΕ ανέφερε πως παρατηρούνται επίσης σχετική διόρθωση των προσδοκιών και ανοδική διόρθωση της κάμψης που υπήρξε μέχρι το Μάιο.
Μια εικόνα του...

ΥΠ.ΟΙΚ: ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Χρ. Σταϊκούρας: Γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις εντός του Ιουλίου. Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει & γ΄ γύρος για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Είπε πως έχει την αίσθηση ότι στην οικονομία «δεν θα υπάρχει κατάρρευση και για αυτό ερχόμαστε να πάρουμε αυτά τα μέτρα που είναι πρωτόγνωρα σε ένταση και ταχύτητα».
Μια εικόνα του...

ΕΛΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ

Μ. Βέμπερ: «Τα προβλήματα με την Τουρκία δεν είναι διμερή, αλλά ευρωπαϊκά». «Ξεκάθαρη απάντηση στην κυβέρνηση Ερντογάν, ότι η Ευρώπη δεν απειλείται και θα προστατεύσει τα σύνορά της» με βοήθεια προς την Ελλάδα, τόνισε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας, του ΕΛΚ, στην οποία μετέχει η ΝΔ. Κάλεσμα προς την Τουρκία.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να εξεταστεί η απόφαση των ΗΠΑ για Novartis & να παραταθεί το πόρισμα της Προανακριτικής. Επίσης, να απαντηθούν ερωτήματα από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. Τι αναφέρει το αίτημα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Προανακριτική και υπέβαλαν στην Επιτροπή, την οποία ΝΔ & ΚΙΝΑΛ «μετέτρεψαν σε παιχνίδι στα χέρια ενός ιδιώτη».
Μια εικόνα του...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Η ΝΔ βγάζει από το «κάδρο» τον Α. Τσίπρα, επειδή συμψηφίζει γραμμάτια Καραμανλή & θέλει αδύναμη αξιωματική αντιπολίτευση. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σε κομματική συνεδρίαση έκανε λόγο για «αδιάψευστη σκευωρία», που πιστοποιήθηκε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis. Μίλησε για «θράσος στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για νέο ΄89».
Μια εικόνα του...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 200.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία», είπε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης. Άμεση η αποπληρωμή των ξενοδόχων. Αύριο η λήξη της προθεσμίας. Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος.
Μια εικόνα του...

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Ποια νομοσχέδια έρχονται προς ψήφιση από την κυβέρνηση και εγκρίθηκαν χθες στο υπουργικό συμβούλιο για: φορολογικές παρεμβάσεις, δημόσια υγεία, μείωση ορισμένων πλαστικών προϊόντων, διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών, αθλητισμό, νέας αρχής πολιτικής αεροπορίας, εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων κ.α.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin