eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019
Μια εικόνα του...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ| Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ GRECO

  • Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Εποπτικούς Οργανισμούς. Οι αλλαγές πραγματοποιήθηκαν μετά τις παρατηρήσεις των ειδικών ομάδων του Συμβουλίου της Ευρώπης και αντίστοιχο του ΟΟΣΑ, για τους ποινικούς κώδικες της προηγούμενης κυβέρνησης. Ικανοποίηση των δύο Οργανισμών για την επαναφορά του αδικήματος της ενεργητικής δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων σε κακούργημα και για το ότι συμπεριλήφθηκαν στις διώξεις οι υπουργοί και οι βουλευτές.
  • Περισσότερη δουλειά κατά της διαφθοράς ζητά από την Ελλάδα το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η έκθεση της Ομάδας Καταπολέμησης της Διαφθοράς (GRECO), με πολύ σημαντικές επισημάνσεις και συστάσεις για τη βελτίωση των ποινικών κωδίκων που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα διεθνή πρότυπα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Μια εικόνα του...

ΑΠΟΨΕ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Μια εικόνα του...

ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ| ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΒΙΑΣ

Νέα αστυνομική βία σε επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι – Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, είπε ότι πετούσαν κατά των ΜΑΤ αντικείμενα από την ταράτσα. Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για «αστυνομικές αυθαιρεσίες», για «κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής», έκανε λόγο το ΚΚΕ, για «άσκηση αδικαιολόγητης βίας στους εύλογα διαμαρτυρόμενους ενοίκους», έκανε λόγο το ΜέΡΑ25.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΔΙΚΗ Π. ΦΥΣΣΑ: ΕΝΟΧΟΣ ΜΟΝΟ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΛΕΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Ενοχή μόνο για τον Ρουπακιά για τη δολοφονία του Π. Φύσσα ζήτησε η εισαγγελέας. Ζήτησε την απαλλαγή των υπόλοιπων 68 κατηγορούμενων της Χ.Α, για τη δολοφονία. Οργή της οικογένειας Φύσσα. Η αγόρευση συνεχίζεται.
Μια εικόνα του...

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ «ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επισκόπηση για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες στην Ελλάδα συστήνει η Κομισιόν. Σε αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τι αναφέρει για τις επενδύσεις και το δημόσιο χρέος.

Μια εικόνα του...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Μεταρρυθμίσεις και σχέδιο «Ηρακλής» στη συζήτηση Μητσοτάκη – Λαγκάρντ. Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της ΕΚΤ συζήτησαν επίσης τους δημοσιονομικούς στόχους, την Πράσινη Ανάπτυξη, την άρση των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους, σε ελληνικά ομόλογα, όπου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, «υπήρξε θετική ανταπόκριση». Ικανοποιημένη η Κ. Λαγκάρντ από τις αλλαγές της κυβέρνησης.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΑΝΗ & ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

An image of...

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 1.200 ΟΠΛΙΤΩΝ

Υπουργός Άμυνας: Προσλήψεις 1.200 οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης. Απάντηση του Ν. Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση της βουλευτού της Ελληνικής Λύσης, Α. Αλεξοπούλου. Τι ειπώθηκε και για το δημογραφικό.
Μια εικόνα του...

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Στα 6,3 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου, από 5,4 δισ. ευρώ που ήταν πέρσι, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Αυξήθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού σε σχέση πέρσι. Τα στοιχεία.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Προβλήματα εντοπίζονται στη διαδικασία υποβολής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα. Δικαιούχοι καταγγέλλουν αδικαιολόγητες απορρίψεις αιτήσεων και σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα προβλεπόμενα και την πλατφόρμα
An image of...

ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης προκαλούν πρόβλημα αποσταθεροποίησης στην περιοχή, είπαν Δένδιας – Βασιλιάς Σαλμάν. «Συναντίληψη» του υπουργού Εξωτερικών και του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Δένδιας: Εξαιρετικά επιτυχής η συνάντηση.
Μια εικόνα του...

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ- ΛΙΒΥΗΣ

Β. Μεϊμαράκης: Σημαντικό βήμα για τη σταθερότητα στην Α. Μεσόγειο η στήριξη της ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως η Τουρκία αγνοεί προκλητικά τους κανόνες διεθνούς δικαίου και καταπατά κάθε κανόνα και κεκτημένο
An image of...

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Ν. Μηταράκης: Από τον Ιούλιο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Τι είπε ο υφυπουργός Εργασίας για το κοινωνικό μέρισμα και τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης για τους συνταξιούχους.
Μια εικόνα του...

ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΕΗ

ΚΚΕ: Κερδισμένοι από το σχέδιο για τη ΔΕΗ μόνο οι επενδυτές. Το κόμμα σημείωσε πως αποκαλύπτονται πως «οι πραγματικοί στόχοι του σχεδίου είναι ελάχιστοι όμιλοι να κερδίσουν πολλαπλά».
An image of...

Ι.ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

Novartis – Προανακριτική: Για δημοσιεύματα που στοχεύουν στην παραποίηση της αλήθειας κάνει λόγο ο Ιω. Αγγελής Δήλωση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου λίγες μέρες μετά την κατάθεσή του.
Μια εικόνα του...

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Διεργασίες για τη σύσταση εθνικού συμβουλίου DiEM25 στην Τουρκία. Ο Γ. Βαρουφάκης είχε σειρά επαφών στην Κωνσταντινούπολη για τη σύσταση του εθνικού συμβουλίου του κόμματος στην Τουρκία.
Μια εικόνα του...

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Ποιοί συμμετέχουν στο προεδρείο και ποιά είναι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin