eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019
ekloges

«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

Έφοδος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 4 συστημικές τράπεζες. Ζήτησαν στοιχεία για τις χρεώσεις των τραπεζών, ώστε να διακριβωθεί εάν υπήρξαν εναρμονισμένες πρακτικές ή όχι.
An image of...

ΠΤΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Στο 16,7% η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο. Μειώθηκε κατά 2,2 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
An image of...

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ανάπτυξη 2% για το 2019 και 2,4% για το 2020 προβλέπει για την Ελλάδα η EBRD . Σε έκθεσή της η Τράπεζα αναφέρει πως η οικονομική ανάπτυξη του ’17 συνεχίστηκε το ’18 και το πρώτο εξάμηνο του ’19. Η έκθεση.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
An image of...

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Πώς ψήφισαν τα κόμματα στην Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσάρας, απέρριψε την κριτική ότι οι αλλαγές κινούνται στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα η δίωξη κατ΄ έγκληση στην κακουργηματική απιστία. Ισχυρές διαφωνίες από τα κόμματα για διατάξεις που αφορούν τα τραπεζικά στελέχη, τις αποφυλακίσεις, την τρομοκρατία. Τι είπαν στην Επιτροπή οι φορείς ( Ένωση Εισαγγελέων, Ελληνική Ένωση Τραπεζών).
Μια εικόνα του...

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΕΘΕΑ, 1Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ

Αντιπαράθεση για ΚΕΘΕΑ και προστασία 1ης κατοικίας στη συζήτηση νομοσχεδίου για τους Ποινικούς Κώδικές. Τι είπαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στις Επιτροπές της Βουλής. Κυβέρνηση: «Επείγουσες και σημαντικές βελτιωτικές ρυθμίσεις, που αμβλύνουν προβλήματα, ενισχύουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες». Αντιπολίτευση: Συνοπτικές διαδικασίες για να καλυφθεί «μια καθεστωτική νοοτροπία και να αποπροσανατολίσει». Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για την προστασία της 1ης κατοικίας, τις ΝΟΜΕ και το Ελληνικό.
An image of...

ΔΕΗ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Καταργείται η μονιμότητα για τους νέους υπαλλήλους της ΔΕΗ για όσους θα προσληφθούν στο εξής στην επιχείρηση ενώ δεν θίγονται οι νυν εργαζόμενοι.
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας Χατζηδάκη. Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ.
An image of...

ΕΝΑΡΞΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ 1821

Πανηγυρική έναρξη για τις εργασίες της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής. Οι ομιλίες των προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, προέδρου της Βουλής, της προέδρου της Επιτροπής. Το σχέδιο για τον εορτασμό.
An image of...

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Δ. Μισαηλίδου: Συνολικά 317 προσλήψεις σε προνοιακές δομές. Τις επόμενες ηέρες η προκήρυξη. Απάντηση της υφυπουργού Εργασίας σε ερώτηση της Θ. Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ
An image of...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΦΕΛΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Κ. Μητσοτάκης: Μεγάλη επιτυχία για τους Έλληνες παραγωγούς η Συμφωνία ΕΕ – Κίνας, για την προώθηση ελληνικών προϊόντων: φέτα, ούζο, ελιές Καλαμάτας, μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου, λάδι Λασιθίου. Η ανάρτησή του πρωθυπουργού.
Μια εικόνα του...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗ ΝΔ

Α.Τσίπρας: «Ο Κ. Μητσοτάκης να καταδικάσει τα ακραία στοιχεία μέσα στο κόμμα του,» ζητώντας του να «σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες». «Με το γνωστό θράσος του θέλει να γίνει και τιμητής», απάντησε η ΝΔ.

Μια εικόνα του...

ΝΔ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Διεγράφη στέλεχος της ΝΔ για ρατσιστική ανάρτηση στο facebook . Ζητούσε «να πετάξουμε τους μετανάστες στο Αιγαίο»
Μια εικόνα του...

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Ν. Παρασκευόπουλος: Μόνη λύση η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης καταλόγισε στην κυβέρνηση απόπειρα κατασυκοφάντησής του και σπίλωση του ΚΕΘΕΑ
Μια εικόνα του...

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ «ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ» & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καράογλου για το μπάρμπεκιου κατά προσφύγων: «Ο καθένας μπορεί να τρώει όπου θέλει». Ο υφυπουργός Μ-Θ στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στο προσφυγικό, στην ανάπλαση του γηπέδου ΠΑΟΚ και συμφώνησαν για «κοινό μέτωπο».
Μια εικόνα του...

«ΛΕΥΚΟΣ» Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Στο αρχείο η υπόθεση για το πόθεν έσχες του Σ. Παπασταύρου, πρώην συμβούλου του Α. Σαμαρά από την Επιτροπή της Βουλής διότι ήταν «κατά τον νόμο ορθή η υποβολή της δήλωσης».
Μια εικόνα του...

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Ν. Μηταράκης: Προτεραιότητες η δρομολόγηση νέου κανονισμού παροχών και οι εντατικοί έλεγχοι . Τι είπε ο υφυπουργός Εργασίας στο συνέδριο των εργΑΖομένων του ΙΚΑ.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin