eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020
Μια εικόνα του...

Ε.Ε ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ν. Δένδιας – Ζ. Μπορέλ: «Η ΕΕ θα προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα». Τι μήνυμα έστειλαν στην Τουρκία από τις Καστανιές Έβρου, ο υπουργός Εξωτερικών & ο Ύπατος Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας. – Ν.Δένδιας: «Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά όχι υπό το καθεστώς απειλών» & αναφορά στη «μεταμφίεση, σήμερα, των κανονιοφόρων του 19ου και 20ου αιώνα σε κόκκινα και άσπρα γεωτρητικά πλοία». – Ζ. Μπορέλ: «Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να στηρίξουμε σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας». Συζητά απόψε με τον πρωθυπουργό, την κατάσταση σε Αιγαίο & Ανατ. Μεσόγειο.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 300.000 εργαζόμενους και άνεργους Ξεκινά αύριο η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για δικαιούχους και παρόχους. Για πρώτη φορά, επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων. Μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Πώς γίνεται η επιδότηση. Δικαιούχοι & πάροχοι υπηρεσιών.
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ INTERNET

Κ. Μητσοτάκης: «Πρέπει να αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες ψηφιακές δεξιότητες». Ο πρωθυπουργός συζήτησε με πολίτες τη σημασία της δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές, πιστοποιημένες, ψηφιακές εκπαιδευτικές υπηρεσίες που προσφέρει η «Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών», με πάνω από 1.800 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης. Τι είναι αυτή & πώς λειτουργεί, παρουσίασαν ο υπουργός και υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Θ. Θεοχάρης: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό. Τι είπε ο υπουργός Τουρισμού για τα μέτρα που ελήφθησαν, τους ξένους επισκέπτες & τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τον εσωτερικό τουρισμό, τις μαρίνες & τον θαλάσσιο τουρισμό. Ποιο το πλάνο ενεργειών για ανάδειξη της χώρας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.
Μια εικόνα του...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Α. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση αντιμετώπισε την επανεκκίνηση του τουρισμού με προχειρότητα», ενώ «είναι εθνικό θέμα». Τι ειπώθηκε στη συνάντησή του με το προεδρείο του ΣΕΤΕ. «Μπορεί να αποβεί καταστροφική», η ύπαρξη δωματίων στην ίδια μονάδα για ασθενείς σε καραντίνα» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ & αντιπρότεινε άλλη λύση.

ΥΠ.ΟΙΚ: ΣΤΟ 8% Η ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2020

Χρ. Σταϊκούρας: «Περιμένουμε ύφεση 8% για το 2020». Για «τμήματα της ελληνικής οικονομίας που έχουν πάρει μπρος» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για την πραγματική οικονομία, τα ταμειακά διαθέσιμα, τη β' φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής», το τραπεζικό σύστημα.
Μια εικόνα του...
Μια εικόνα του...

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΙΩΝΗ

Προκαταρκτική εξέταση για τη συνομιλία Μιωνή - Παππά ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά την αποστολή του φακέλου της υπόθεσης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ώστε να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει το ενδεχόμενο για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, μετά από έλεγχο για το αν το ηχητικό είναι νόμιμο ή παράνομο, γνήσιο ή εάν έχει υποστεί επεξεργασία.
Μια εικόνα του...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΣΙΠΡΑ

Μια εικόνα του...

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ

Υπουργός Δικαιοσύνης: Έρχονται βελτιώσεις στον πτωχευτικό κώδικα. Απαντώντας σε ερώτηση του Κρ. Αρσένη (ΜέΡΑ25) για τους εργαζόμενους στην «Ελευθεροτυπία», είπε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. Τι θα προβλέπει για τη διευθέτηση οφειλών προς Δημόσιο & τράπεζες.
Μια εικόνα του...

ΒΟΥΛΗ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ

Τροπολογίες: Παράταση στη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών, σύσταση σε κάθε δήμο υπηρεσία δόμησης, συγκρότηση συμβουλίων για επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, κ.α. Κατατέθηκαν από τον υπ. Εσωτερικών.
Μια εικόνα του...

ΣΔΟΕ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ιδρύεται επιτροπή αξιολόγησης φορολογικών παραβάσεων στο ΣΔΟΕ. H απόφαση του υπ. Οικονομικών. Τα 5 κλιμάκια αξιολόγησης & τα 3 φίλτρα των υποθέσεων. Τα μέλη της επιτροπής.
Μια εικόνα του...

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Δ. Κουτσούμπας: «Τα λαϊκά στρώματα θα πούνε το νερό νεράκι». Ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε πως η πορεία της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ έφερε μείωση προσωπικού, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, εργολαβίες και μείωση αποδοχών.

Μια εικόνα του...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη διασφάλιση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. 44 βουλευτές υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση έθεσε την εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, χωρίς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Μια εικόνα του...

ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κ. Χατζηδάκης: Θα αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο υπουργός Ενέργειας - Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στην πλήρη απολιγνιτοποίηση της χώρας, την ηλεκτροκίνηση & το σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία & τη στρατηγική για τη βιοποικιλότητα.
Μια εικόνα του...

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε

Τηλεδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ με την «Ενωμένη Αριστερά» & Podemos στο πλαίσιο του διαλόγου με αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις. Τι συζήτησαν για το 6μηνο της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης, την τουρκική προκλητικότητα στην Αν. Μεσόγειο, τις συγκλίσεις της Αριστεράς, με δυνάμεις και κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας». Ποιοί συμμετείχαν.


Μια εικόνα του...

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γ. Βαρουφάκης: «Το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα έχει παραδοθεί το 2023». Τι είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 από τη Θεσσαλονίκη δηλώνοντας κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων του μετρό.
Μια εικόνα του...

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΪΟΥ

Στον eΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου. Η ανάρτηση αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin