eklogika-freeidees_logo
Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ: Η ΠΡΩΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ψηφίστηκε επί της αρχής νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τι στάση κράτησαν τα κόμματα και τι είπαν οι εκπρόσωποί τους μιλώντας στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Αφορά «ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Υπερψήφισε και η ΝΔ. Γιατί ο Γ. Δραγασάκης απέσυρε ευνοϊκές ρυθμίσεις για περιπτώσεις επιχειρήσεων οι οποίες τα παλαιότερα χρόνια εντάχθηκαν σε αναπτυξιακά προγράμματα και έχουν εκκρεμότητες με πλαστά ή παράτυπα τιμολόγια. Τι ζήτησε η ΝΔ για τη σύμβαση παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Ανοιχτό άφησε ο Ντομπρόβσκις το να μη μειωθεί το αφορολόγητο το 2020. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που έθεσε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
An image of...

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ & ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Περιλαμβάνει τις αλλαγές στο λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και το ΤΕΕ.
An image of...
An image of...
An image of...

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Τι ισχύει με τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές . Υπάρχουν αλλαγές. Η εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩ

Αυξημένη κατά 30% η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Δύο γραμματείς στα μεγάλα εκλογικά τμήματα.
An image of...
An image of...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΝΔ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Ωμά Ψέματα» για «δήθεν» οικονομική ανάπτυξη τα λόγια του πρωθυπουργού, κατά την Σ. Ζαχαράκη, εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ. Η κυβέρνηση απάντησε ότι τα «μισόλογά της» είναι για να κρύψουν ότι το πρόγραμμα της ΝΔ ενσωματώνει «περικοπή του αφορολογήτου και των συντάξεων».
An image of...
An image of...

ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΕΛ

Οι υποψήφιοι των ΑΝΕΛ για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Η λίστα με τα 42 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου.
An image of...

10 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Debate 10 υποψηφίων δημάρχων της Θεσσαλονίκης. Τι είπαν για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, δικαιωμάτων, ποιότητας ζωής.
An image of...

«ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ» ΑΠΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Στον αποκλεισμό υποψήφιου δημοτικού συμβούλου προχώρησε ο Κ. Μπακογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα