eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τρίτη 26 Μαΐου 2020
Μια εικόνα του...

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟ| ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • ΣΥΡΙΖΑ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ». Παρουσιάστηκαν στο Ζάππειο οι προτάσεις για τις επιχειρήσεις, τους μισθούς, το εισόδημα έκτακτης ανάγκης, την υγεία, τους αγρότες, την αλιεία, την ενίσχυση ρευστότητας, το ρόλο του δημοσίου έναντι της κατάρρευσης ή εξαγοράς επιχειρήσεων, το ρόλο των δημοσίων επενδύσεων. Παραδείγματα. «Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα κοστολογημένα και εφικτά».
  • Αλ. Τσίπρας: Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της οικονομίας τους επόμενους 4 μήνες με ένα πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης 13,4 δισ. ευρώ, στοχευμένο σε δράσεις που θα έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στη πραγματική οικονομία αλλά και στήριγμα σε κάθε νοικοκυριό. «Κατηγορώ» στην κυβέρνηση ότι «σήμερα ασχολείται μονάχα με το πως θα αξιοποιήσει την κρίση για να επιταχύνει όσα αντιδραστικά είχε σχεδιάσει για την οικονομία, την εργασία και το κοινωνικό κράτος». – Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα: Ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι εκτός τόπου και χρόνου».
  • Πώς εξειδικεύονται ανά τομέα τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. Τι είπαν Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Παππάς και Ξενογιαννακοπούλου στην παρουσίαση του «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», σε αντιδιαστολή με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Τα μέτρα για την προστασία της εργασίας, η αποδόμηση των μέτρων 24 δισ. της κυβέρνησης, 9 παραδείγματα σύγκρισης του προγράμματος ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ.
Μια εικόνα του...

ΥΠ.ΟΙΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Υπουργείο Οικονομικών: Το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» ανοίγει το δρόμο για νέο μνημόνιο. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχει σωρεία λαθών, αλλά και τελικός λογαριασμός υπερβαίνει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας».
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ–ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Πανελλαδικές εξετάσεις: 1- 13 Ιουλίου θα εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα. Πότε θα γίνουν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ. Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας το αναλυτικό πρόγραμμα των Πανελλαδικών.
Μια εικόνα του...

ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Από 1η Ιουνίου η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία, μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Ο Γ. Βρούτσης ανέφερε πως το μέτρο θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αγορά εργασίας.
Μια εικόνα του...

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ| ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Μια εικόνα του...

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Υπουργός Τουρισμού: Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού με ασφαλείς συνθήκες. Ο Χ. Θεοχάρης αποκάλυψε το έντονο ενδιαφέρον μεγάλης αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας για αύξηση πτήσεων. Τι είπε για τη χρήση του αιγιαλού & την επιχειρηματικότητα σε τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Εγκύκλιος: 6 διευκρινίσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης για τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων εστίασης. Αναφορά, μεταξύ άλλων, για καταστήματα σε στοές και στο τί νοείται ως ημιυπαίθρια επιφάνεια.
Μια εικόνα του...

ΓΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ: ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΓΣΕΕ & ΓΣΕΒΕΕ: Δραματική η κατάσταση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Με δραματικούς τόνους περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των δύο φορέων σε συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν. «Ακόμη κι αν υπάρξει ανάταξη της οικονομίας, πάμε σε απορρύθμιση της εργασίας και μεγάλη επισφάλεια», είπαν.
Μια εικόνα του...

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Φ. Γεννηματά: Διστακτικά και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «αυτοσχεδιάζει και διολισθαίνει σε προχειρότητες που προβληματίζουν» παραθέτοντας παραδείγματα. Διαφώνησε με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Επέκρινε έντονα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για τις απευθείας αναθέσεις εν μέσω της πανδημίας. Ζητά αναλυτικά στοιχεία για το ποιες και πόσες είναι κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, αλλά και ύπαρξης απορρήτου για δαπάνες. Η κυβέρνηση τις χρησιμοποίησε ως «μανδύα». Η ερώτηση.
Μια εικόνα του...

ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μήνυμα Δένδια προς την Τουρκία: Τα σύνορα στον Έβρο είναι δεδομένα και δεν αλλάζουν. «Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και τα έργα επέκτασής του συνεχίζονται κανονικά» & «πίσω από την ακροδεξιά με διάφορες αποχρώσεις συντάχθηκαν δυστυχώς κόμματα της αντιπολίτευσης». Η συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β. ΔΗΜΑΚΗ

Για αυταρχισμό και εκδικητικότητα απέναντι στον Β. Δημάκη κατηγορεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα να είναι σχεδόν η μοναδική χώρα του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει υπαγάγει τον πυλώνα έκτισης των ποινών στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ» & όχι στο Δικαιοσύνης είπε ο τομεάρχης Σ. Λάππας, τονίζοντας ότι «η ζωή του κρατούμενου κρέμεται κατά κυριολεξία από μία κλωστή».-«Το δικαίωμα του Δημάκη στις σπουδές είναι απόλυτα εξασφαλισμένο» απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & επιχειρηματολόγησε.
Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μια εικόνα του...

ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ

Μια εικόνα του...

ΚΕΔΕ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΚΕΔΕ: 6 προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στις πόλεις. Θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της . Μπορούν να υλοποιηθούν σ΄ όλους τους δήμους μέχρι και τον πιο μικρό. Η εφαρμογή θα ξεκινήσει πιλοτικά.
Μια εικόνα του...

15 ΝΕΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ

Από τα ΚΕΠ 15 πιστοποιητικά του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ποιά θα χορηγούνται στο εξής.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin