eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
ekloges

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα. Αφορά νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή στεγαστικών δανείων και κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια κατοικία τους, αλλά θέτει αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας. Το πρόγραμμα έχει ετήσιο προϋπολογισμό ύψους περίπου 132 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

Ο ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική πολιτική δίωξη – Θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί συνωμότες. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης απαντά γραπτώς για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis. Δηλώνει πώς «θα είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι καταφέρουν να συντάξουν κατηγορητήριο σε βάρος μου με τα αστεία παρανοϊκά μυθεύματα της δικογραφίας» και ότι ο ίδιος θα φθάσει «μέχρι το τέλος».

Ο ΜΗΝΥΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΖΗΤΑ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ

Βενιζέλος: Υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής για «αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γραπτώς υποστηρίζει ότι υπήρξε «παραβίαση του Συντάγματος από την προηγούμενη κυβέρνηση» και ζητάει από τη Δικαιοσύνη, την άρση από το αρχείο των μηνύσεων που έχει καταθέσει ο ίδιος και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν. Τι λέει για τη διαδικασία.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
An image of...

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΠΡΟΣΚΟΜΑΤΑ»

Βούτσης: Το σκάνδαλο φαρμάκου και Novartis πρέπει να διερευνηθεί από τη Βουλή, αντι΄ αυτού, «ο τρόπος τώρα που επιλέγεται μέσω των μηνύσεων που έκαναν πολιτικά πρόσωπα κι ο διαχωρισμός που γίνεται και η προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο δείχνει προσπάθεια να μην φτάσουμε στον πυρήνα της αλήθειας». Τι υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.
An image of...

Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ NOVARTIS Κ& ΚΙΝΑΛ

Γεννηματά: «Στοχοποιούν το ΚΙΝΑΛ γιατί επιλέξαμε αυτόνομη πορεία». Η ομιλία της προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Με τί επιχείρημα επικαλείται συμφωνία μεταξύ ΝΔ – Τσίπρα για τη μη δίωξή του. Γιατί θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Τι είπε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
An image of...
An image of...

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Αλλαγές στο πώς «χτίζεται» το αφορολόγητο εξετάζει το οικονομικό επιτελείο. Από το 2020 θα απαιτούνται περισσότερες ηλεκτρονικές αποδείξεις μέσω συναλλαγών με κάρτες ή μέσω e-banking. Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο.

ΟΥΡΑΓΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Eurostat: Τελευταία στην Ε.Ε η Ελλάδα στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας κατά το β΄τρίμηνο του 2019. Υπερτριπλάσιος ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη. Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις άλλες χώρες της Ε.Ε.
An image of...

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Βρούτσης: Το ασφαλιστικό «Κατρούγκαλου» πρέπει να αλλάξει. Ο υπουργός Εργασίας είπε στη Βουλή ότι μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ θα ανακοινώσει το υπουργείο την πολιτική του. Σε ερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Β. Κεγκέρογλου, ο υπουργός επικαλέστηκε 470.000 εκκρεμείς συντάξεις. Ο Β. Κεγκέρογλου αμφισβήτησε τους αριθμούς και τόνισε πώς οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κλέβουν μία 3ετία από χήρους και ορφανά παιδιά.
An image of...

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ|ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

An image of...

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Γεωργιάδης: Η χώρα έχει κανόνες και θα εφαρμόζονται από όλους. Απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τριανταφυλλίδη για καταχρηστικές πρακτικές των δικηγορικών γραφείων και των δικηγορικών εταιρειών. Τι υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης για το θέμα και τι απάντησε ο βουλευτής.
deth

ΜΕΡΑ25 ΚΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Αρσένης: «Ο Α. Γεωργιάδης επιχειρεί να νομοθετήσει εν κρυπτώ για αιγιαλό, παραλία». Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 αναφέρει πως ο υπουργός Ανάπτυξης «νιώθει αρμόδιος να νομοθετήσει, αλλά αναρμόδιος να απαντήσει στη Βουλή» γιατί «δε θέλει να αποκαλύψει τα σχέδιά του» υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.
deth

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αποστολάκης: «Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια». Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη θητεία του μίλησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τι, κατά τη γνώμη του, επιδιώκει η Τουρκία.
deth

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης», αλλά έγινε παρά τις διαβεβαιώσεις του. Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει το ΦΠΑ και να αυξήσει τα έσοδα.
An image of...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ

Σεμινάριο επικοινωνίας από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. «Πρώτα παραγωγή πολιτικού έργου και μετά επικοινωνία», είπε ο Στ. Καλαφάτης, Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin