eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020
Μια εικόνα του...

ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ & ΚΟΜΜΑΤΑ

Κατατέθηκε προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Απεργία και κινητοποιήσεις αύριο με αιχμή του δόρατος την παράλυση των συγκοινωνιών. Σε πλήρη διάσταση απόψεων κυβέρνηση και συνδικαλιστικοί φορείς, κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Αναλυτικά:
  • Μαζική συμμετοχή στην απεργία ζητάει η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο αναφέρει πως αποτελεί εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. Σε ποια θέματα διαφωνεί και γιατί.
  • Σε 19 διατάξεις του νέου ασφαλιστικού αναφέρθηκε ο Γ. Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τις εν λόγω διατάξεις ως θετικές με έντονο κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο. Τόνισε ότι αποδεικνύεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μέχρι το 2070 και τη διασφάλιση όλων των συντάξεων, μέχρι τότε, ενώ η ασφαλιστική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ φτάνει στο μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. «Οι πιο ευνοημένοι είναι οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι, καθώς όλοι θα δουν αύξηση των συντάξεών τους, εφόσον συμπληρώσουν πάνω από 30 χρόνια εργασιακού βίου». Ποιες είναι οι 19 διατάξεις «με έντονο κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο».
  • Για εμπαιγμό της κοινωνίας κατηγορεί τον Γ. Βρούτση η Ε. Αχτσιόγλου. Η πρώην υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «επιβαρύνονται οι 9 στους 10 επαγγελματίες και χάνουν οι 9 στους 10 συνταξιούχους». Κατηγορεί τον Γ. Βούτση, ότι «λανσάρει ως νέες κοινωνικές ρυθμίσεις αυτές που ο ίδιος κατήργησε και μετά την κατακραυγή επαναφέρει σε ισχύ».
  • Με βίντεο ενημερώνει το ΚΚΕ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο (video), τονίζοντας ότι σε αυτό «φωτίζονται οι διαχρονικές, αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και το πλιάτσικο των ιδιωτών στην Κοινωνική Ασφάλιση».
Μια εικόνα του...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 2012-19

Μια εικόνα του...

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΠΕΤΣΑΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  • Νέα επίθεση Πέτσα σε Τσίπρα - Τον κατηγόρησε για αμφισβήτηση του Συντάγματος. Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν έκανε κανένα απολογισμό στην ουσία. Ήταν ένας δήθεν απολογισμός» - Για το προσφυγικό χαρακτήρισε «άριστες τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους» και είπε ότι θα γίνει και νέα συνάντηση. Επιταχύνονται και οι διαδικασίες ασύλου με άλλους 500 δικηγόρους. Τι είπε για την οικονομία.
Μια εικόνα του...

1Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Μια εικόνα του...

Ο ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΛΥΒΙΗΣ

Γ. Κατρούγκαλος: ««Μια παράνομη συμφωνία δεν δημιουργεί δίκαιο». Τι δήλωσε ο πρώην Υπ. Εξωτερικών για την επικείμενη ανάρτηση από τον ΟΗΕ των συντεταγμένων θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ορίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Και αναφορά στη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠ.ΕΣ & ΠΟΕΣΥ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με την ΠΟΕΣΥ για τις θέσεις δημοσιογράφων στους δήμους. Τι προβλέπεται στο αίτημα του τριτοβάθμιου οργάνου των δημοσιογράφων που έγινε δεκτό από τον υπουργό Εσωτερικών.
Μια εικόνα του...

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ Κ.Ο.Κ

Αυστηροποίηση του ΚΟΚ και ψηφιακά διπλώματα σε έναν μήνα προανήγγειλε ο Κ. Καραμανλής. Ο υπουργός Μεταφορών έκανε λόγο για επαναφορά του point system και ένα σύστημα με βάση το οποίο θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα.
Μια εικόνα του...

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Η Ε. Ράικου καταχώνιασε έγγραφο του FBI για δωροδοκία πολιτικού», είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος σε δημοσιεύματα.
Μια εικόνα του...

ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΕΥΓΟΥΣ

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων για τα ζευγάρια. Πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι η φορολογία.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin