eklogika-freeidees_logo
Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ

An image of...
An image of...

ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ| ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ| ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

An image of...
An image of...

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕΙΡΞΗ 10 ΕΤΩΝ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ

Στη Βουλή η δικογραφία για την τηλεφωνική συνομιλία Γ. Στουρνάρα – Π. Πολάκη, σχετικά με καταναλωτικό δάνειο που χορηγήθηκε στον υπουργό. Η κατηγορία που-εφόσον κριθεί από την Βουλή- θα αποδοθεί στον αναπλ. υπουργό Υγείας, αφορά υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας και τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 ετών.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Αύριο η 2η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Θα κριθεί ποιες διατάξεις του Συντάγματος θα παραπεμφθούν για αλλαγή στην επόμενη Αναθεωρητική Βουλή. Σημείο αιχμής ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η ερμηνεία του άρθρου 110 για τη δεσμευτικότητα ή μη της επόμενης Βουλής από την παρούσα. Ποιες είναι οι κρίσιμες διατάξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και ποιες για τη ΝΔ. Ποιες διατάξεις έχουν υπερκομματική στήριξη.
An image of...

ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ

«Με κοινωνικό πρόσημο οι αλλαγές που προβλέπονται για τη θητεία», είπε ο Π. Ρήγας. Στο νομοσχέδιο που αφορά τα «θέματα των στρατευσίμων αλλά και των μονίμων», αναφέρθηκε ο αναπλ. υπουργός Άμυνας.
An image of...
An image of...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ| ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ| ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

An image of...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Η έγκυρη καταγραφή των υποψηφίων δημάρχων σε όλους τους δήμους της Ελλάδας από το eklogika.gr συνεχίζεται, ενώ οι λίστες επικαιροποιούνται με τις νέες υποψηφιότητες και στηρίξεις από τα κόμματα. Σήμερα, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε:
An image of...
An image of...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ΤΣΙΟΔΡΑΣ| ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ε.Ε, παρουσίασε στις Επιτροπές της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης. Ποιες είναι.

ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί την τακτική της στοχοποίησης των αντιπάλων της», απάντησε το ΚΙΝΑΛ, στην καταγγελία των 3 υπουργών για «δώρο» στις φαρμακευτικές εταιρίες. Τονίζει πως «η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη που έβαλε τέλος στη μεγάλη σπατάλη της ΝΔ και μείωσε μέσα σε δύο χρόνια κατά 40% τις δαπάνες υγείας».
An image of...

ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΔΡΟΜΕΑ»

Αντιδράσεις για τα περί σχεδίου μεταφοράς του Δρομέα από την Αθήνα στα Σκόπια. Διέψευσε την πληροφορία το υπουργείο Πολιτισμού, διέψευσε την υπουργό Μ. Ζορμπά, ο δημιουργός του γλυπτού, Κ. Βαρώτσος, «θλιβερή υπόθεση» την χαρακτήρισε η Ολ. Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ, «να σεβόμαστε την Αθήνα» ζήτησε ο υποψήφιος Κ. Μπακογιάννης.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα