eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΊΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Κ. Μητσοτάκης: Αναγνώριση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, η πρόταση της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν «αποτέλεσμα και της αθόρυβης αλλά παραγωγικής και συνεπούς δουλειάς που έκανε η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Τόνισε ότι «η διαχείριση αυτών των μεγάλων ποσών θα γίνει με σχέδιο, σύνεση» & «είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μεταμορφωθεί η Ελλάδα» «με τον μετασχηματισμό του αναπτυξιακού μοντέλου της». Τι ανέφερε για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατείας. Ποια άλλα θέματα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.
  • «Η πρόταση της Κομισιόν θετική για την Ελλάδα και για το ευρωπαϊκό εγχείρημα», είπε ο Κ. Μητσοτάκης Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του Ινστιτούτου Brookings δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος που άλλαξε η εικόνα της χώρας μέσα από την αντίδρασή της στην πανδημία του κορωνοϊού. Τη χαρακτήρισε «μεγάλο υπερόπλο» ώστε να βοηθηθούν «όλες τις χώρες να απορροφήσουν την κρίση». Αναφέρθηκε στο ΕΣΥ & στην τουρκική επιθετικότητα.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

43,5 ΔΙΣ. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID

  • Από τον Οκτώβριο η υποβολή στην Κομισιόν των πρώτων σχεδίων για το Ταμείο Ανάκαμψης & τη χρηματοδότηση επενδύσεων – μεταρρυθμίσεων. Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προθεσμίες και τα κριτήρια επιλογής των σχεδίων που θα χρηματοδοτηθούν σε κάθε χώρα, εφόσον πιάσουν τους στόχους.
  • Πακέτο 43,5 δισ. ευρώ πρότεινε η Κομισιόν για την Ελλάδα, στα 33,4 δις. το κέρδος της χώρας. Συνολικά η Κομισιόν πρότεινε πακέτο ύψους 1,85 τρισ. ευρώ για την ανάκαμψη των οικονομιών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Τα μεγαλύτερα ποσοστά από το Ταμείο Ανάκαμψης σε Ιταλία, Ισπανία. Στόχος να δημιουργηθούν έως 2 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στην ΕΕ μεσοπρόθεσμα. - Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ο. Λάιεν από το Ευρωκοινοβούλιο, κάλεσε τους Ευρωπαίους να «παραμερίσουν τις παλιές προκαταλήψεις» και να στηρίξουν το σχέδιό ανάκαμψης ύψους 750 δισ. Η ανακοίνωση της Ε.Ε και δηλώσεις.
Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Μια εικόνα του...

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ & ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Μια εικόνα του...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ | ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ

sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Κυβέρνηση: Πρόγραμμα €115 εκατ. για τη στήριξη των αερομεταφορών. Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν. Τι προβλέπεται για τις συμβάσεις εργασίας, τα ενοίκια & τα εργαλεία ρευστότητας.
Μια εικόνα του...

5,11 ΜΟΛΙΣ Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μείωση στο 5,11% της αδήλωτης εργασίας. Το πολύ υψηλό πρόστιμο, ύψους 10.500 ευρώ, ήταν μεταξύ άλλων ο λόγος για τη μεγάλη μείωση της αδήλωτης εργασίας, είπε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, επικαλούμενος στοιχεία της έκθεσης για το σχέδιο «ΑΡΤΕΜΙΣ».
Μια εικόνα του...

ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Βοήθεια 2,9 εκατ. δολ. από τις ΗΠΑ για ασυνόδευτους ανηλίκους και κορωνοϊό. Ανακοινώθηκε στη συνάντηση του αναπλ. υπουργού Μετανάστευσης Γ. Κουμουτσάκου με τον πρέσβη στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ.
Μια εικόνα του...

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Διατηρείται το επίδομα ανεργίας για τις αγροτικές εργασίες. Τι προβλέπεται σε που επιτρέπει σε επιδοτούμενους ανέργους να εργαστούν με αμοιβή στα χωράφια για εποχιακές αγροτικές εργασίες.
Μια εικόνα του...

ΒΟΥΛΗ: ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΟ 13% |ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΝΠ

Μια εικόνα του...

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μια εικόνα του...

ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Διευκρινίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού από το υπουργείο Εργασίας. Νέα εγκύκλιος διευκρινίζει λεπτομέρειες μετά από την επαναλειτουργία των σχολείων.
Μια εικόνα του...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας η Ξάνθη. Η ομιλία της Κ. Σακελλαροπούλου, στην τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότισσα Ξάνθης.
Μια εικόνα του...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΜΜΜ

Κ. Καραμανλής: Με χρηματοδότηση της ΕΕ και διαφανείς διαδικασίες ο επόμενος στόλος λεωφορείων. Ο υπουργός Υποδομών είπε πως η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν μια πολύ λανθασμένη επιλογή. Τι είπε για την Αττική Οδό & τις επεκτάσεις της, τη λειτουργία νέων σταθμών του Μετρό, τις τιμές των εισιτηρίων & τον κλάδο των αερομεταφορών.
Μια εικόνα του...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Γεννηματά: Αποθαρρυντικά και με αντιφατικές εκτιμήσεις τα πρώτα δείγματα γραφής στην οικονομία. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Εκτελεστικού Συμβουλίου πως επιστρέφει η ατζέντα της «έξυπνης» Σοσιαλδημοκρατίας ως μοναδική εναλλακτική πρόταση & χαρακτήρισε το κόμμα «Κεντροαριστερά που τιμά τις αξίες της».
Μια εικόνα του...

Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει ο Γ. Αλαφούζος ότι γνώριζε τον Π. Αθανασίου, που διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων. Η επιστολή του προέδρου του ΣΚΑΪ προς την Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με την οποία διαψεύδει όσα είπε ο πρώην αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin