eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019
ekloges

Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ - ΤΙ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ

  • Αισιοδοξία Μητσοτάκη για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης - Τι είπε στη συνέντευξη Τύπου για τη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση έχει στο μέρος της τα επιχειρήματα ώστε να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωζώνης και ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για υψηλή ανάπτυξη». Τι ανακοίνωσε για τον εκλογικό νόμο και τη ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού, για τη συνταγματική αναθεώρηση, για τα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα ελληνοτουρκικά και τους πρόσφυγες, για τις εξεταστικές επιτροπές, για την ασφάλεια των πολιτών, για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τη συμφωνία των Πρεσπών, για το πανεπιστημιακό άσυλο, για τον ΟΑΣΘ και το μετρό Θεσσαλονίκης, για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, για τη μείωση των φόρων, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα κ.α.
  • Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: «Μπορούμε επιτέλους να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε». Φορολογικές ελαφρύνσεις, αναπτυξιακές δράσεις και σειρά από έργα στη Β. Ελλάδα εξήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «δεν εκπέμπει υποσχέσεις, αλλά αναλαμβάνει δεσμεύσεις» για τις οποίες θα λογοδοτήσει στην επόμενη ΔΕΘ. Κυριότερα σημεία της ομιλίας.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
An image of...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΙΝΑ ΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

Κοντά στο χαρτοφυλάκιο Άμυνας ή στο χαρτοφυλάκο Διαστήματος στην Κομισιόν ο Μ. Σχοινάς, πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης στην Ε.Ε.Το Συμβούλιο της ΕΕ θα πρέπει να εγκρίνει τον κατάλογο των προσώπων που θα αποτελέσουν τους νέους Ευρωπαίους Επιτρόπους. Ποιοι προτείνονται.An image of...
An image of...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ

Οργάνωση της εργατικής, λαϊκής, πάλης ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας. Ο Γ.Γ του ΚΚΕ, ζήτησε να μην περάσουν οι «αντεργατικοί, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι» και να καταργηθούν οι παλιοί συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έξω από τη ΔΕΘ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ Η ΝΔ

Προβάδισμα 16,1 μονάδων της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα». Αυξάνει πολύ θετική γνώμη και η αισιοδοξία.
An image of...

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θετικός ο Κ. Τσιάρας στην παραχώρηση του ΙΚΑ Πύλης Αξιού στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Τι απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης στα αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στη ΔΕΘ
An image of...

ΑΙΤΗΣΕΙΣ 1ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ξεπέρασαν τις 20.400 οι αιτήσεις για προστασία της πρώτης κατοικίας. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
deth

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ

Τσίπρας: «Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα και σαρώνει το κράτος». Η εφ΄ ολης της ύλης συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει ότι «οι μνημονιακές πολιτικές είναι τελικά το κρυφό πρόγραμμα της Ν.Δ. Το 2012-15 το δικαιολόγησε με το Μνημόνιο, τώρα θέλει να το δικαιολογήσει με τα πλεονάσματα».

deth

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σταϊκούρας: Στόχος οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης και το χαμηλότερο κόστος δανεισμού, ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο για μείωση των φόρων και ασφαλιστικών εισφορών». Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι πριν τη ΝΔ, «η χώρα σέρνονταν».

An image of...

ΨΗΦΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Τον Οκτώβριο η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος. Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα, είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

An image of...

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

Οι δύο στόχοι για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρ. Πιερρακάκης, σε συζήτηση για το μέλλον του μετασχηματισμού αυτού στην Ελλάδα.
An image of...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Βορίδης: «Μέχρι να γίνω υπουργός δεν είχα ασχοληθεί ούτε μισή ώρα με την αγροτική ανάπτυξη». Ωστόσο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δηλώνει τώρα «γοητευμένος» από τον τομέα ευθύνης του. Γιατί.
An image of...

ΠΑΙΔΕΙΑ

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin