eklogika-freeidees_logo
Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019
Ανάμεσα στις πιο φτωχές στην Ευρώπη 4 περιφέρειες από τη Βόρεια Ελλάδα

EUROSTAT: ΣΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ Ε.Ε ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ| ΙΟΒΕ ΚΑΙ ΚΕΠΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Ο αφορισμός της βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα, δεν ανταποκρίνεται στα στοιχεία που προκύπτουν ακόμη και από μη κυβερνητικούς φορείς όπως ο ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ. Ωστόσο, την κατάσταση στο πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών αποτυπώνει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η οποία κατατάσσει τη Βόρεια Ελλάδα στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης:
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΥΠΕΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΟΓΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

An image of...
An image of...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ποιοι ανακοίνωσαν και ποια κόμματα τους στηρίζουν:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις ευρωεκλογές αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι ακούγονται και από την Κεντροαριστερά. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τα εγκρίνει σήμερα.
An image of...

ΝΔ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Η κυβέρνηση επιχειρεί διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης», υποστήριξε η Μ. Σπυράκη. Η εκπρόσωπος της ΝΔ υποστηρίζει ότι επιχειρείται αλλαγή των όρων διεξαγωγής των εκλογών 90 ημέρες πριν την αναμέτρηση. Τι είπε για το σπάσιμο δήμων, για την ελληνική οικονομία και το θέμα με το άρθρο του BBC.
An image of...
An image of...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Οι 14 πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι, από διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης. Θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση με αφορμή τα 5 χρόνια από τη δημιουργία του κόμματος.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ οι Τ. Αρβαντίνης και Τ. Αϊβαλιώτης από τη «Δράση», μετά την αναστολή λειτουργίας του κόμματός τους.
An image of...

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Ο Ν. ΜΑΡΙΑΣ

Θα συμμετάσχει με δικό του ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές το κίνημα «ΕλλάδαΟ άλλος δρόμος» του Ν. Μαριά. Τι ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής που είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ. Έμφαση στα εθνικά θέματα.
An image of...
An image of...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ| ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΥΛΗΣ ΣΤΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ

«Λελογισμένη η αύξηση της ύλης της Γ’ Λυκείου», σύμφωνα με τον Κ. Γαβρόγλου για τα προγράμματα που αναμένεται να ισχύσουν από το ερχόμενο σχολικό έτος. Η πρόταση του ΙΕΠ θα γίνει αποδεκτή «με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις ενδεχομένως». Τέλος Μαρτίου στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας.

ΝΔ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΕΙ

An image of...

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ BBC ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

Ιστορικές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις σε βάρος της Ελλάδας επισημαίνει στο άρθρο του BBC ο Έλληνας πρέσβης στη Βρετανία. Σημειώνει πως το άρθρο αδικεί τη Συμφωνία Πρεσπών.
An image of...
An image of...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ: ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

«Ψευδείς οι ισχυρισμοί του Α. Γεωργιάδη ότι νομοθέτησε τη δωρεάν πρόσβαση ανασφάλιστων στο ΕΣΥ», απαντά το υπουργείο Υγείας. Νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η πρόσβαση των ανασφάλιστων.

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΦΥΛΩΝ

Οι επιτροπές ισότητας φύλων των περιφερειών αποκτούν ουσιαστικό ρόλο, εκτίμησε η Μ. Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Εσωτερικών μιλώντας για το υπο ψήφιση νομοσχέδιο στο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα