eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020
Μια εικόνα του...

10 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ LOCKDOWN

10 μέτρα ύψους 3,3 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Χ. Σταϊκούρας. Ποιες οι «παρεμβάσεις που καλύπτουν εργαζόμενους, ανέργους, επιχειρήσεις, κυρίως μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, δανειολήπτες και ιδιοκτήτες ακινήτων» κατά τη διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.
«Η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα», είπε ο Χρ. Σταϊκούρας. Ομιλία του υπουργού Οικονομιών στο Thessaloniki Summit 2020.
Χ. Σταϊκούρας: «Τα διαθέσιμα επαρκούν για στηριχθεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ακόμη και στο χειρότερο σενάριο». Συνέντευξη πριν την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων.

  Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
  Μια εικόνα του...

  Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ LOCKDOWN

  Lockdown για 3 εβδομάδες ανακοίνωσε ο K. Μητσοτάκης - Επίδομα €800 για όσους είναι σε αναστολή εργασίας (LIVE.) Οι δηλώσεις και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού σήμερα στους δημοσιογράφους: Προτεραιότητα, η υγεία των πολιτών και να επανέλθει η αγορά πριν τις γιορτές. – Τα στοιχεία για την υπάρχουσα κατάσταση - Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας - Τι θα ισχύει με τα καταστήματα και τα σχολεία. Τι είπε για τους «ψεκασμένους».
  Μια εικόνα του...

  ΤΣΙΟΔΡΑΣ: ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

  Σ. Τσιόδρας: Ο ιός κινείται με πολύ σημαντική μεταδοτικότητα τις τελευταίες μέρες. «Η άνοδος στη θετικότητα των τεστ, ξεπερνάει το 9%, γεγονός που συνεπάγεται ότι 1 στους 10 με συμπτώματα αυτή τη στιγμή έχει μολυνθεί». Τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στη νέα επιβολή lockdown και οι απαντήσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, στη συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό.
  Μια εικόνα του...

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

  Α. Ξάνθος: Κατάρρευση του κυβερνητικού success story. Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΣΥ και τον Β. Κικίλια.
  ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης το δεύτερο lockdown.
  «Η χώρα έμεινε χωρίς ΜΕΘ με ευθύνη της κυβέρνησης» είπε ο Ν. Ηλιόπουλος. Για «τεράστιες παλινωδίες» της κυβέρνησης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου.
  Μια εικόνα του...

  ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

  Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει είπε η Φ. Γεννηματά. Για κυβερνητική αποτυχία έκανε λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.
  Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους επιρρίπτει υποκρισία.
  Μια εικόνα του...

  ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

  Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε, όταν έπρεπε. 5 προτάσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών της.
  Μια εικόνα του...

  ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Κομισιόν: Ύφεση 9% για το 2020 στην Ελλάδα, στο 7,8% για την Ευρωζώνη - Ανάπτυξη στο 5% για το 2021 στην Ελλάδα. Οι φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  Μια εικόνα του...

  “PRESSING” Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

  ΥΠ.ΕΞ: Ικανοποίηση για την επίσκεψη Δένδια στη Γερμανία. «Ολοένα και περισσότεροι συμμερίζονται τη θέση ότι η Τουρκία αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την Ευρώπη».
  Μια εικόνα του...

  ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Απάντηση Καραμανλή σε Τσίπρα για τα έργα στο μετρό Θεσσαλονίκης: «Αρκετά με τα ψέματα, αρκετά με την υποκρισία». «Είμαστε αποφασισμένοι να εγκαινιάσουμε μετρό και όχι μουσαμάδες», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
  Α. Τσίπρας: Να απαντήσει η Λ. Μενδώνη για την επίσκεψή της στην πρόεδρο του ΣτΕ. «Πρόκληση» και «πολιτικό ζήτημα» η επίσκεψη της υπουργού λίγο πριν από την εκδίκαση από το ΣτΕ των προσφυγών για τα αρχαία στο μετρό.
  Μια εικόνα του...

  ΒΟΥΛΗ: ΝΕΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

  Τροπολογία για κακομεταχείριση των ζώων και την ηλικία των συμβολαιογράφων! Στην ίδια τροπολογία του νομοσχεδίου που συζητείται στην Ολομέλεια. Ποιες οι νέες ποινές και ποια τα νέα όρια ηλικίας.
  Τροπολογία με μέτρα στήριξης τουρισμού, πολιτισμού, πληγέντων από τον «Ιανό». Η τροπολογία που κατατέθηκε.
  Μια εικόνα του...

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  Το Σάββατο, μέσω διαδικτύου, οι εκλογές για τους εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για να ανασταλεί η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η απόφαση της ΑΠΔΠΧ.

  eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

  Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
  περισσότερα
  facebook twitter linkedin