eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020
Μια εικόνα του...

ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ- ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ & ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΟΖ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωθυπουργός: Σημαντική για την εθνική στρατηγική η συμφωνία με την Ιταλία – Τι είπε για το εκπαιδευτικό Ν/Σ. Μιλώντας στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι η συμφωνία αποτελεί «υπόδειγμα συνεννόησης» αλλά & «ένα διεθνές γεγονός που καθιστά σαφείς κανόνες στη θάλασσα της Μεσογείου και εγγράφεται ως ιστορικό, πολιτικό και νομικό δεδομένο». Για το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, είπε ότι προσφέρει «αναβάθμιση ποιοτική σε νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια.
Μια εικόνα του...

ΟΟΣΑ: ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΤΟΣ

Έκθεση ΟΟΣΑ: Ύφεση 8% - 9,8% για το 2020 στην Ελλάδα. Καλύτερες οι προβλέψεις του Οργανισμού από αυτές της Κομισιόν. Χαμηλότερη από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Τα δύο σενάρια (θετικό & αρνητικό). Τι προβλέπει για την παγκόσμια οικονομία. «Πολλές αναπτυγμένες οικονομίες θα έχουν χάσει την αύξηση που είχαν στο κατά κεφαλήν εισόδημά τους για μία πενταετία», τονίζει.
Μια εικόνα του...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΟΖ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Α. Τσίπρας: Ο Κ. Μητσοτάκης έφερε ύφεση από τους πρώτους 6 μήνες.(Βίντεο). «Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα το 2021 ή το 2022 που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη στο πλαίσιο του Οικονομικού Forum των Δελφών. Επικαλέστηκε την έκθεση του ΟΟΣΑ που δείχνει ότι μόνο η Ελλάδα προβλέπεται ότι θα έχει μικρότερη ανάκαμψη το 2021. Τι είπε για τις ΑΟΖ, τις ελληνοτουρικικές σχέσεις, τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, τις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ.


Μια εικόνα του...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ Ν/Σ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΟΖ

Μια εικόνα του...

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μια εικόνα του...

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ COVID

Μια εικόνα του...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Προβάδισμα 15,5 μονάδων υπέρ της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Alco. Τα ποσοστά των κομμάτων, των αρχηγών. Οι πολίτες διχασμένοι στο πώς βλέπουν το μέλλον μετά την κρίση.
Μια εικόνα του...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γ. Βρούτσης: Υπερδιπλάσιας αξίας & διευρυμένο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Για τριπλασιασμό του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ και υπερδιπλασιασμό των ωφελούμενων μίλησε ο υπουργός Εργασίας.
Μια εικόνα του...

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Χ. Σταϊκούρας: Μέχρι και τη Δευτέρα ο δεύτερος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι επιχειρείται να γίνουν αποδεκτές και ατομικές επιχειρήσεις, αρκεί να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Σήμερα διευκρινιστική εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ για τον συμψηφισμό της έκπτωσης του 25%. - Παραδοχή ότι στο χθεσινό ECOFIN υπάρχουν πιέσεις ώστε τα κονδύλια να δίδονται συνδεδεμένα με διαρθρωτικές αλλαγές.
Μια εικόνα του...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Μια εικόνα του...

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κυβέρνηση: Πολλαπλές οι πρωτοβουλίες για τη στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης. Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα σε ερώτηση του Β. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) για τη στήριξη των περιφερειακών σταθμών, ραδιοφώνων, εφημερίδων.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο Κ. ΛΟΥΛΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποπομπή του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, Κ. Λούλη, μετά την αποκάλυψη ότι δεν διαθέτει πτυχίο από σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, απαραίτητο προσόν που ορίζει ο νόμος. Ερώτηση της βουλευτή Δ. Αυγέρη για κατάθεση στοιχείων από τον ίδιο.


Μια εικόνα του...

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Μια εικόνα του...

FACE ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΔΑΠ

Υπουργός Υποδομών: Fake news τα περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ «Το νερό ήταν, είναι και θα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό» & συνταγματικά κατοχυρωμένο ότι το 51% της ΕΥΔΑΠ θα παραμένει στο ελληνικό Δημόσιο, είπε ο Κ. Καραμανλής και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «απίστευτη υποκρισία», ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι θέση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το εργαλείο των ΣΔΙΤ. - Αυστηροποιούνται & οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Μια εικόνα του...

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ

Α. Λοβέρδος: «Ψευδή» η αναφορά ότι ταξίδεψε από Βιέννη προς Αθήνα με τον Ι. Αγγελή. Η επιστολή του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis και τον Δ. Παπαγγελόπουλο, απαντώντας στο υπόμνημα έγγραφων της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ε. Τουλουπάκη.
Μια εικόνα του...

Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Συνεδρίασαν για το πακέτο ανάκαμψης οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ. Τι είπε στην τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. – Επίσης, ομιλία Γ. Βρούτση στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όπου τόνισε ότι «προαπαιτούμενο για πιο ελκυστική αγορά εργασίας η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Μια εικόνα του...

ΟΧΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Υπουργός Εσωτερικών: Όχι εκλογές - θα κριθούμε θετικά από το λαό στο τέλος της 4ετίας. Ο Τ. Θεοδωρικάκος είπε πως ο Κ. Μητσοτάκης «εκπροσωπεί την πλειοψηφία της λογικής».
Μια εικόνα του...

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ

Κυρώθηκε η τροποποίηση σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος για ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Πώς ψήφισαν τα κόμματα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin