eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021
Μια εικόνα του...

ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ & ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αστυνόμευση αντί της ενίσχυσης της μορφωτικής αποστολής των ΑΕΙ. Το ν/σ αποκλείει τους νέους από τα Δημόσια Πανεπιστήμια, νομιμοποιεί μηχανισμούς πειθάρχησης και αυταρχισμού, θεσμοθετεί κατηγοριοποίηση των σχολών και τμημάτων. – «Η κυβέρνηση μεθοδεύει ένα ‘Πανεπιστήμιο’ υβρίδιο εταιρείας και στρατοπέδου». «Κατ’ επίφαση» η δημόσια διαβούλευση, διότι «ήδη Πρυτάνεις, Σύγκλητοι, Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων», κ.α., «έχουν διατυπώσει με σαφήνεια την αντίθεσή τους».
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΚΙΝΑΛ: ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα ελάχιστα, έχουν αποτύχει σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης». Αίτημα για την «με απόλυτη προτεραιότητα διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων».
Μια εικόνα του...

ΚΚΕ: Ν/Σ ΑΔΙΚΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΤΑΞΙΚΟ

Δ. Κουτσούμπας: «Η αντίληψη ότι η καταστολή θα περιφρουρήσει την ακαδημαϊκή ελευθερία είναι για γέλια. Μήπως καλύτερα θα ήταν να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς να βρουν τους χρυσαυγίτες που κρύβονται;» είπε στη Βουλή ο Γ.Γ. του ΚΚΕ. Υπενθύμισε την κάρτα φοιτητή στα χρόνια της Χούντας και είπε: «Είναι άδικο, αντιδραστικό, η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση».
Μια εικόνα του...

ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ 5

Χ. Σταϊκούρας: 437.293 αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, υπερβαίνοντας τον αριθμό των δυνητικών δικαιούχων που είχε εκτιμήσει το υπουργείο Οικονομικών. Αύριο οι οριστικές αποφάσεις για το εάν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία.
Μια εικόνα του...

Ν. ΚΑΤΣΕΛΗ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Νόμος Κατσέλη: Παράταση στην προθεσμία για υποβολή αιτήσεων επαναπροσδιορισμού υποθέσεων με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης. Αφορά όσους είχαν υποβάλει αρχική αίτηση πριν το 2015 και όσους έχουν υπαχθεί στο «νόμο Κατσέλη». Η ανακοίνωση του υπουργείου.
Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Κυβέρνηση: Να δοθεί τέλος στην εκκρεμότητα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία. Ο εκπρόσωπός της, Χρ. Ταραντίλης σχολίασε τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας. Για την πανδημία είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πόσοι εμβολιάστηκαν. Άμεσα ρύθμιση με «σημαντικές διευκολύνσεις για την πληρωμή αξιογράφων».
Μια εικόνα του...

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μια εικόνα του...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα ΝΔ 18,6 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πόση μείωση εμφανίζει. Τα ποσοστά των κομμάτων. Υψηλό ποσοστό αποδοχής στα εμβόλια.
Μια εικόνα του...

ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ, μόνο από την κυβέρνηση. Βελτίωση άρθρων μετά από συζήτηση στην Ολομέλεια. – Οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και τις αυξήσεις στους μισθούς τους.
Μια εικόνα του...

«ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ»

Φ. Γεννηματά: «Το ΚΙΝΑΛ δεν κοιτάζει πότε στον ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη ΝΔ, έχει αυτόνομη πορεία». Η συνέντευξη της Προέδρου. Τι απάντησε για την αντικατάσταση του Ανδ. Λοβέρδου. «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να είναι ανοδική η τάση του Κινήματος Αλλαγής», είπε.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΥΠ.ΕΣ. Ο ΒΟΡΙΔΗΣ

Γ. Ραγκούσης: Δημοκρατικό ασυμβίβαστο οι πεποιθήσεις Βορίδη και η θέση του υπουργού Εσωτερικών. Μιλώντας στη Βουλή ο τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το Υπ.ΕΣ. «είναι ο θεματοφύλακας της δημοκρατικής τάξης και διεκπεραίωσης της εκλογικής διαδικασίας» και δεν τις διασφαλίζει ο υπουργός. «Κατηγορώ» και στον πρωθυπουργό για «χυδαία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης» για τη Novartis.
Μια εικόνα του...

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ RAFALE

Μια εικόνα του...

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ν. Παπαθανάσης: Αύριο οι αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων. Για πιθανότητα λειτουργίας των καταστημάτων και με ραντεβού έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.
Μια εικόνα του...

ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. «Αν η κυβέρνηση δεν αναστρέψει τη σημερινή κατάσταση, το 2021 θα είναι χρονιά νέας κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Ν. Ηλιόπουλος.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin