eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τετάρτη 13 Μαΐου 2020
Μια εικόνα του...

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: Η ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ «ΜΠΑΧΑΛΟ»

Μια εικόνα του...

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • Κομισιόν: Προοδευτική άρση ελέγχων και περιοριστικών μέτρων για τον τουρισμό. Το πακέτο συστάσεων προς τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ. Παρακινεί να ανοίξουν τα εσωτερικά τους σύνορα κατά «συντονισμένο» τρόπο, όσο το δυνατόν περισσότερο «αρμονικά» και χωρίς διακρίσεις. Τι αναφέρει για τις αεροπορικές εταιρίες, τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, τις κρουαζιέρες. «Η τουριστική περίοδος μπορεί να διασωθεί έως και κατά 60%», είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Π. Τζεντιλόνι, ενώ φέρεται να ζητά άνω του ενός τρισ. και ενισχύσεις για τον τουρισμό.
  • Οι προτάσεις της κυβέρνησης στην Κομισιόν για τον τουρισμό. Τι πρότεινε η Ελλάδα σε έγγραφο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι 8 επισημάνσεις με την προτροπή της μη καθυστέρησης μέτρων προς εφαρμογή.
Μια εικόνα του...

ΕΠΙΜΕΝΕΙ H ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ INTERNET

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΠΑΡΟΔΙΚΗ Η ΥΦΕΣΗ

Υπουργός Οικονομικών: Θα έχουμε βαθύτατη ύφεση, όμως παροδική. Ο Χ. Σταϊκούρας προέβλεψε ως το δυσμενέστερο σενάριο ύφεσης το 10% έως 13,2% φέτος, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί για το 5% έως 8%. - Πότε θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για στήριξη της εστίασης & ιδιοκτητών ακινήτων. Καμία αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ.
Μια εικόνα του...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΜΕΙΩΣΗ 6% ΣΤΟ ΑΕΠ

Στο 6% η μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2020, υπολογίζει η EBRD. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης εκτιμά πως το 2021 η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι στο ίδιο ποσοστό. Ποιοι είναι οι «καθοδικοί κίνδυνοι» για την ελληνική οικονομία.
Μια εικόνα του...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

«Όχι» της πλειοψηφίας σε πρόωρες εκλογές – Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δημοσκόπηση της Alco για το OPEN, η πλειοψηφία ικανοποιημένη από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά τα μέτρα στήριξης είναι μη επαρκή. Τι λένε για το άνοιγμα των σχολείων. Τα ποσοστά των κομμάτων.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Πότε θα γίνονται στα νοσοκομεία έλεγχοι για κορωνοϊό. Οδηγίες με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για τη σταδιακή επαναλειτουργία χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών με μέτρα για προστασία από τον κορωνοϊό.
Μια εικόνα του...

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΩΝ & ΣΕ ΝΗΣΙΑ

Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

«Έντονη ανησυχία από φορείς και επιχειρήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι», είπε ο Α. Χαρίτσης. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου & «ανεπαρκή μέτρα» στην οικονομία. Κριτική στο Ν/Σ για περισσότερα παιδιά στις τάξεις, ώστε «να δικαιολογηθεί η μη πρόσληψη νέων δασκάλων».
Μια εικόνα του...

ΚΙΝΑΛ: ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΚΙΝΑΛ: Ψευδής ο ισχυρισμός ότι υπάρχει καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο. Υποστηρίζει ότι «η Πολιτική Προστασία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται εργαλείο εξυπηρέτησης επικοινωνιακών χειρισμών της κυβέρνησης». Λιγότερα αεροσκάφη, «σήμερα, βρίσκεται σε σημείο μηδέν, αφού οι βασικές πρόνοιες του ν. που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχουν εφαρμοστεί».
Μια εικόνα του...

Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Η διαδικασία της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών λόγω αναστολής συμβάσεων. Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ. Πώς προσδιορίζονται, μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλλονται για την αντίστοιχη μισθολογική περίοδο.
Μια εικόνα του...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Τι είπε η Ξ. Δημητρίου στην προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Η πρώην εισαγγελέας του Α.Π, είπε πως «η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο και καλώς ερευνάται». Τι ανέφερε για τις πολιτικές πιέσεις, τα όσα υποστήριξαν άλλοι δικαστές, τον «Ρασπούτιν».- ΣΥΡΙΖΑ: «5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που αποδομούν πλήρως το αφήγημα της ΝΔ» – Επιστολή δημοσιογράφου στην Προανακριτική – Σχόλια της Προανακριτικής: «Η απελπισία γεννά φαντάσματα».
Μια εικόνα του...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Μια εικόνα του...

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τι προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή Διατάξεις που αφορούν τόσο το Ευρωπαϊκό όσο και Ελληνικό νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε, για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών που είναι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι σε δίκες, για τα αναδρομικά δικαστικών.
Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ & ΕΣΤΙΑΣΗ

Μια εικόνα του...

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

Μ. Χαρακόπουλος: Ένταξη των πολυτέκνων και τριτέκνων στον Κοινωνικό Τουρισμό. Ο βουλευτής της ΝΔ με ερώτησή του στη Βουλή αναφέρει γιατί το αίτημα είναι «προτεραιότητα».

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin