eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τετάρτη 6 Μαΐου 2020
Μια εικόνα του...

ΠΡΩΤΙΑ ΥΦΕΣΗΣ & ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

  • E.E: Ιστορική ύφεση στην ευρωζώνη- 9,7% στην Ελλάδα το 2020! Πρόβλεψη ότι στη χώρα μας το ποσοστό της ανεργίας θα αυξηθεί φέτος στο 19,9% και θα υποχωρήσει σημαντικά το 2021. «Άνευ προηγουμένου το οικονομικό σοκ», με πτώση-ρεκόρ του ΑΕΠ κατά 7,7% στην ευρωζώνη είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Π. Τζεντιλόνι. Πόση ανάκαμψη αναμένεται το 2021 σε Ελλάδα & Ευρωζώνη. Οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ‘ιστορική’ ύφεση στην ΕΕ φέτος «που δεν έχει προηγούμενο μετά τη Μεγάλη Ύφεση (του 1929)».
  • Συστράτευση για την αποτροπή του 5ου μνημονίου, ζητά το ΜέΡΑ25. Καλεί σε ενότητα και αγώνα «στη βάση συμφωνίας που περιλαμβάνει 7 σημεία». Ποια είναι.
Μια εικόνα του...

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ Ν/Σ | ΤΡΟΠΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕ & ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ

Μια εικόνα του...

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Α. Τσίπρας: Προσπάθεια να «κανονικοποιηθεί» η έκτακτη κατάσταση από την πανδημία (video). Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Είπε πως τα 26 Ν/Σ που προωθεί η κυβέρνηση για τους επόμενους 3 μήνες δεν είναι εφικτά ενώ υπολειτουργεί η Βουλή & εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του και για το θέμα της επιστολικής ψήφου. Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας. – Κυβέρνηση (Στ. Πέτσας): «Ο κ. Τσίπρας είναι απών από την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών – Ο πρόεδρος Βουλής Κ. Τασούλας υπεραμύνθηκε του τρόπου λειτουργίας της. Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην οποία κάνει λόγο για «έμμεση ομολογία» ότι η επιστολική ψήφος δεν θα επαναληφθεί. – Αντιπαράθεση Κ. Τασούλα – Α. Τσίπρα.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΚΙΝΑΛ: ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠΕΡ «ΜΕΓΑΛΩΝ»

Φ. Γεννηματά: Λόγια χωρίς περιεχόμενο για την κυβέρνηση η «πράσινη ανάπτυξη»(video). Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επικαλούμενη την πανδημία αποφεύγει ουσιαστικά τον ευρύτερο διάλογο, ότι ευνοεί μόνο τους «μεγάλους» στην παραγωγή ενέργειας από τις ΑΠΕ, επιστρέφει σε λειτουργίες, «απαξιώνοντας την αποκέντρωση & τις τοπικές κοινωνίες, «απειλείται φυσικός πλούτος της χώρας».
Μια εικόνα του...

ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΗ MARFIN ΜΕ «ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ» ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ

Πολιτικό «Μνημόσυνο» οργανώνει η κυβέρνηση στη μνήμη των θυμάτων της Marfin. Πρόσκληση του πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς για να παραστούν στον εντοιχισμό πλακέτας, στο χώρο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 3 εργαζόμενοι της τράπεζας. Εν αναμονή απάντησης ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα παραστεί στην τελετή η Φ. Γεννηματά. Κατάθεση στεφάνου από το ΚΚΕ & κριτική για ενέργειες «που υπηρετούν άλλους πολιτικούς σκοπούς».
Μια εικόνα του...

ΔΗΜΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΝΔ

Ισχυρό διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της PRORATA. Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου. Τι λένε οι πολίτες για το ποια καταστήματα πρέπει να ανοίξουν.
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Στουρνάρα για την παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός είπε ότι προτεραιότητα είναι «να σιγουρευτούμε ότι αυτή η ρευστότητα φτάνει τελικά στους αποδέκτες». Τι συζητήθηκε & ποιοι συμμετείχαν.
Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΡΟΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού. Ποιοί συμμετείχαν και ποια θέματα συζητήθηκαν. Ανακοινώσεις αύριο.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Πρόταση νόμου από το ΚΚΕ για τη στήριξη των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, για τα προβλήματα των εργαζομένων (καλλιτέχνες, οι πνευματικοί άνθρωποι και οι εργαζόμενοι σε μουσικές &ι θεατρικές σκηνές, συναυλίες, θέατρα, κινηματογράφους, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες τέχνης, μουσεία, χώρους ψυχαγωγίας, Φεστιβάλ, εκπαίδευση, τηλεοπτικά γυρίσματα κλπ) από την Κ.Ο.
Μια εικόνα του...

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ: ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΤΡΙΟΥ

Ποια άλλα πρόσωπα «δείχνει» η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο, σύμφωνα με την πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ. Προτείνουν έρευνα για το αδίκημα της «εγκληματικής οργάνωσης-περίπτωση συμμορίας» με τη συμμετοχή δημοσιογράφων κ.α. – Τι είπε στην κατάθεσή της η πρώην εισαγγελέας του Α.Π, Ξ. Δημητρίου. Αιχμές κατά του Ι. Αγγελή ότι «προσέθετε και αφαιρούσε στοιχεία κατά το δοκούν». Τι ειπώθηκε για τους προστατευόμενους μάρτυρες. – ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάθεση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Γ. Αγγελή, Ε. Ράϊκού & «αποδομεί το αφήγημα περί σκευωρίας».
Μια εικόνα του...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ

Στους λογαριασμούς 100.313 δικαιούχων η αποζημίωση ειδικού σκοπού €800 Ολοκληρώθηκε η καταβολή. Δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη.
Μια εικόνα του...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ

Υπερκαλύφθηκε το πρόγραμμα χορήγησης δανείων με επιδότηση επιτοκίου λόγω της πολύ ισχυρής ζήτησης & το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν δέχεται νέες αιτήσεις. Η ανακοίνωση.
Μια εικόνα του...

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ & ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΕΣΟΔΑ

Μια εικόνα του...

ΝΔ: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πλατφόρμα αμφίδρομης επικοινωνίας με μέλη και φίλους της εγκαινιάζει, η ΝΔ. Ποιες είναι οι δυνατότητες που δίνει η πλατφόρμα στα στελέχη του κόμματος.
Μια εικόνα του...

ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΟΖ

«Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στον κατήφορο», είπε ο Ν. Δένδιας. Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών για τις διαπραγματεύσεις οριοθέτησης της ΑΟΖ με Ιταλία, Αίγυπτο, Αλβανία & για τα Βαλκάνια.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin