eklogika-freeidees_logo
Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
Ομόφωνα ψηφίστηκε η κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ| ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΝΕΩΝ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΓΔΜ

«Σήμερα είναι χαρμόσυνη μέρα για εκατομμύρια πολίτες», είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για την κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις. Αναφέρθηκε και στον υποκατώτατο μισθό που επίσης καταργείται. Τόνισε ότι εάν η ΠΓΔΜ δεν τηρεί «το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν θα προχωρήσει ούτε η Συμφωνία ούτε η ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς». Στη δευτερομιλία του κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι επειδή δεν μπορεί να βρει σκάνδαλα, «προσπαθεί να τα επινοήσει» με «fake news».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΠΑΡΟΧΕΣ»

Εκλογές άμεσα ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης – Τι είπε για την οικονομία και τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά την ομιλία του στη βουλή για τη μη μείωση των συντάξεων. Εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Στη δευτερολογία του, χαρακτήρισε τον Α. Τσίπρα ως «αρχιερέα των fake news». Τον κατηγόρησε πως από «αγανακτισμένος», «τώρα θεωρείτε φασίστα και εθνικιστή όποιον διαμαρτύρεται».
An image of...
An image of...

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΜΕ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ

Επέστρεψε ο τρόμος στη Γαλλία – Τρεις νεκροί και πάνω από 13 τραυματίες από επίθεση στο Στρασβούργο. Διαφεύγει της σύλληψης ο δράστης. Δεν αποκλείεται αλλά και δεν επιβεβαιώνεται το τρομοκρατικό κίνητρο. Δηλώσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών. Σοκαρισμένη η Ευρώπη.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τις αλλαγές στο νέο εκλογικό σύστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση παρουσίασε ο Κ. Πουλάκης, Γ.Γ του υπουργείου Εσωτερικών σε δημάρχους. Εξήγησε γιατί με τις αλλαγές «αποφεύγονται οι πιθανότητες να εκλέγονται δήμαρχοι με 19-20% από τον α΄ γύρο», ενώ στον β΄ γύρο θα εκλέγονται «αυτοί που οι δημότες εκτιμούν ότι θα έχουν τις περισσότερες ικανότητες συναίνεσης ανάμεσα στους δύο διεκδικητές».
An image of...

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: 2ΕΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

«Κάθε διάλογος είναι καλός», είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ανακοίνωσε διετή παράταση του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών ώστε να δοθεί στην Εκκλησία «η δυνατότητα, χωρίς επ' αόριστον παρατάσεις, να ρυθμίσει τα της περιουσίας της και να διοργανώσει τη διαχείρισή της», διότι σύμφωνα με τη συμφωνία, το Κράτος επιστρέφει στην Εκκλησία, όσα ακίνητα του είχαν παραχωρηθεί από τον Ιανουάριο του 1945 μέχρι σήμερα!
An image of...
An image of...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ| ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ

Η ΝΔ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΠΑ

Ερώτηση 21 βουλευτών της ΝΔ για τη ΔΕΠΑ προς το Ν. Παππά. Ζητούν εξηγήσεις για τα «νέα στοιχεία» που εμφανίζουν ως άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός του υπουργού, τον Μ. Πετσίτη, αμειβόμενο από τον Λαυρεντιάδη, του σκανδάλου της ΔΕΠΑ.

ΚΙΝΑΛ: ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ|ΓΙΑ ΤΑ "ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ" ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

An image of...
An image of...

11 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

11 προτάσεις για αντιμετώπιση του δημογραφικού κατέθεσε η Φ. Γεννηματά στην εκδήλωση διαλόγου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας τους «κινδύνους για την εθνική μας προοπτική» εάν δεν σταματήσει η υπογεννητικότητα.

ΝΔ: 29 ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΤΙΑ

Η κυβέρνηση επέβαλε 29 νέους φόρους την τελευταία τετραετία, ανέφεραν οι Χ. Σταϊκούρας – Α. Βεσυρόπουλος , βουλευτές της ΝΔ με αφορμή την έκθεση ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Ποιοι είναι οι 29 νέοι φόροι.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα