eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 10 Δεκεμβίου 2020
Μια εικόνα του...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις κυρώσεις προς την Τουρκία, περιλαμβάνει η ατζέντα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ & ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Προσχέδιο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Δεν ικανοποιούν Ελλάδα και Κύπρο οι κυρώσεις που εξετάζει η ΕΕ για την Τουρκία. Τι αναφέρει το δισέλιδο κείμενο - Τι σημαίνει κυρώσεις σε βάρος Τούρκων πολιτών, αλλά όχι συνολικά στην Τουρκία. Τι επικαλούνται οι πηγές του Reuters. – Ρ.Τ Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα επηρεαστεί σοβαρά από ενδεχόμενες ευρωπαϊκές κυρώσεις». Κριτική στην Ε.Ε και αναφορά στους «καλούς ηγέτες».

Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΚΑΤΙ» ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ

Μια εικόνα του...

ΚΙΝΑΛ: ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΤΟ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ

Φ. Γεννηματά: «Ασυζητητί απόρριψη» του σχεδίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων χωρών, πλήττει όμως ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου».
Μια εικόνα του...

ΚΚΕ: ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ

ΚΚΕ: Το προσχέδιο συμπερασμάτων χαϊδεύει την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης. «Οι κυρώσεις είναι παρόμοιες με αυτές που είχαν ήδη αποφασιστεί για τις παράνομες τούρκικες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και ήδη έχουν αποδειχτεί χωρίς αντίκρισμα».
Μια εικόνα του...

ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το νέο δημόσιο σύστημα επικουρικής ασφάλισης για νέους εργαζόμενους. Το παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγλου. Είπε πως δεν θα μειωθούν οι σημερινές επικουρικές συντάξεις στους άνω των 35 ετών.- Ποιους αφορά και ποιους όχι, ύψος εισφορών, αποταμίευση, ατομικός «κουμπαράς» με διαφάνεια. – Ερωτήσεις & απαντήσεις.
Μια εικόνα του...

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ

Σε 845 εκατ. ευρώ τα κέρδη του Δημοσίου από τα τυχερά παίγνια το 2019. Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το «καίριο» έργο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για «συστηματική και στοχευμένη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων», προστασία των παικτών και αύξηση των εσόδων του Δημοσίου. – Οξεία κριτική από ΚΙΝΑΛ που αποχώρησε για να μη «συμπράξει».
Μια εικόνα του...

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID & ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Μια εικόνα του...

ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ & ΕΠΙΔΟΜΑ

Πώς θα δοθούν οι ετήσιες άδειες και το επίδομα αδείας για το 2020 σύμφωνα με το ΚΕΠΑ/ΓΣΕΕ. Μέχρι πότε, το αργότερο, μπορεί να μεταφερθεί η χορήγηση άδειας σε αυτούς που οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή.
Μια εικόνα του...

ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,1% η ανεργία το Σεπτέμβριο. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανέρχεται σε 3.259.023 άτομα.
Μια εικόνα του...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η απεργία σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ΕΡΤ, ΑΠΕ και ΓΓΕ, ενάντια «στην επιχειρούμενη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μέσω ενός νεο-εισαγόμενου μοντέλου "ευελιξίας"». Γιατί το μοντέλο αυτό τους απειλεί.
Μια εικόνα του...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Φ. Γεννηματά: Συνεχίζεται η κυβερνητική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα στα ΜΜΕ. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις ως «δωράκια στα κανάλια μετά από τη λίστα Πέτσα, για να ακούγεται μόνο η φωνή της κυβέρνησης».
Μια εικόνα του...

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ

Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

Χρονική μετάθεση του «Εξοικονομώ» με βάση την εξέλιξη της πανδημίας ζήτησε ο Σ. Φάμελλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως το ΥΠΕΝ αδιαφορεί για τα αιτήματα των μηχανικών και ανοίγει αύριο την πλατφόρμα. «Το ανακάτεμα των περιφερειών, δεν αποτελεί λύση».
Μια εικόνα του...

ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση απέτυχε να διασφαλίσει αποτελεσματική φύλαξη στα πανεπιστήμια. «Οι προτεινόμενες νέες ρυθμίσεις, δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες του Πανεπιστημίου και γι΄αυτό μας βρίσκουν απέναντι». Σε τι διαφωνεί και σε τι, όχι.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Α. Φλαμπουράρης: Να σταματήσει η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, «εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και όσο τα στοιχεία της βελτιώνονται», υποστηρίζει ο τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin