eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019
Μια εικόνα του...

ΒΟΥΛΗ: Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ & Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

  • Αντιπαράθεση στη Βουλή για το προσφυγικό μετά την αναφορά του Γ. Μουζάλα ότι «η κυβέρνηση προχωράει σε Λέβιθα και ξερονήσια» - Αποτυχία η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Μ. Βαρβιτσιώτης.
  • Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. «Ταράξατε τη μεσαία τάξη σε φόρους», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης «Που τα μάθατε αυτά τα οικονομικά κύριε Σκυλακάκη;» απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος. «Κάντε λίγο αυτοκριτική δεν βλάπτει!» ανταπάντησε ο υπουργός. Η επιχειρηματολογία τους.
Μια εικόνα του...

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

Χρ. Σταϊκούρας: «Ο προϋπολογισμός μας δεν είναι ταξικός, είναι για τους πολλούς». Παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή και αμφισβήτηση ύπαρξης του ειδικού λογαριασμού για τη μείωση των πλεονασμάτων που επικαλούνταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οξεία κριτική στην οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.
Μια εικόνα του...

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ

Ευκλ. Τσακαλώτος: «Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό 396 εκατ., να το αποδείξουν» Ζητά από τον Χρ. Σταϊκούρα συνάντηση στελεχών ΣΥΡΙΖΑ με υπηρεσιακά στελέχη του υπ. Οικονομικών για «να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Ο πρώην Υπ. Οικ. θα στείλει επίσης επιστολές στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ώστε να γνωμοδοτήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Πρωθυπουργός: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από εργαζόμενους. Στήριξη Κ. Μητσοτάκη στον υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή μετά την αιφνιδιαστική στάση εργασίας στο μετρό.
Μια εικόνα του...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απολογισμός του κυβερνητικού έργου από τον Στ. Πέτσα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοίνωσης θετικών μέτρων. Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκ. Στεφανή, για την στάση εργασίας στο μετρό, για τον προϋπολογισμό.
Μια εικόνα του...

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ντ. Μπακογιάννη: «Η λεκτική όξυνση και η στρατικοποίηση ρίχνει νερό στον μύλο της Τουρκίας». Τα βήματα και τον στρατηγικό στόχο ενάντια στην πολιτική της Τουρκίας ανέλυσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών. Τι ανέφερε για τη συμφωνία και για την προσφυγή στη Χάγη. Ζήτησε και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.
Μια εικόνα του...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ Α. ΣΤΕΦΑΝΗ

Η αμφισβήτηση των τίτλων του Α. Στεφανή έφερε οργή για τη «λάσπη» από την κυβέρνηση – Για «fake αριστεία» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσίευμα έθετε συγκεκριμένα ερωτήματα για τα μεταπτυχιακά του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Τι απάντησε ο ίδιος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πώς τα αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
An image of...

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΛΙΒΥΗΣ

Παρέμβαση της Αιγύπτου στον ΟΗΕ για τις «άκυρες» συμφωνίες Τουρκίας - Λιβύης. Γιατί ζητά από τον Οργανισμό και από το Συμβούλιο Ασφαλείας να μην πρωτοκολληθούν τα δύο memoranda που υπέγραψαν οι δύο χώρες.
Μια εικόνα του...

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΟΝ Γ.Γ ΤΟΥ ΟΗΕ

Συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες. Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το «μνημόνιο» Τουρκίας – Λιβύης. Ο κ. Γκουντέρες ως Πόντιος Πιλάτος, επικαλέστηκε στις «νομικές υπηρεσίες του»…
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

Η Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Μ. Σχοινάς: «Σωστή ισορροπία μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης» για προσφυγικό-μεταναστευτικό και άσυλο. Ο Αντιπρόεδρος της Ε. Επιτροπής , αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Μαργ. Σχοινάς, παρουσίασε στην Ευρωβουλή, το περίγραμμα της μεταναστευτικής πολιτικής που σκοπεύει να προωθήσει.
Μια εικόνα του...

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Ανακαλείται η ενίσχυση των εφημερίδων για νέα διαβούλευση. Νέο θεσμικό πλαίσιο στους πρώτους μήνες του 2020, μετά από διαβούλευση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. Προϋπήρξε εξαντλητική διαβούλευση, αλλά η κυβέρνηση αναστέλλει το θεσμικό πλαίσιο, «μετά το φιάσκο με την ένταξη του «Μακελειού» στο πρόγραμμα», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin