eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2019
ekloges

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Βρούτσης: «Τομή στην αγορά εργασίας υπέρ εργαζομένων και συνεπών επιχειρήσεων το νομοσχέδιο». Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για σημαντικές μεταρρυθμίσεις και για την πλήρη απασχόληση, την αύξηση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία και τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας. Μίλησε για ανεξαρτησία των διαπραγματεύσεων και εναρμόνιση με την Ευρώπη. Τι ανέφερε για «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων εργοδοτών και εργαζόμενων», την ηλεκτρονική ψήφο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας.

ΣΥΡΙΖΑ: ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Αχτσιόγλου: «Κόλαφος για τα εργασιακά δικαιώματα το νομοσχέδιο». Η πρώην υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι καταργούνται «θεμελιώδεις ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων», «στην ουσία καταργείται η δυνατότητά τους να διεκδικούν συλλογικά καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας», «οι επιχειρήσεις μπορούν να μην εφαρμόζουν τις κλαδικές συμβάσεις και να μειώνουν τους μισθούς», «καταργείται ουσιαστικά το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία», μειώνεται το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία, κ.α
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
An image of...

ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ» ΣΧΟΙΝΑ

Αντιδράσεις στην Κομισιόν για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Μ. Σχοινά, επειδή συνδέει τη μετανάστευση με τον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής». Οι διαφωνίες Ευρωπαίων Πρασίνων, της Αριστεράς αλλά και του Ζ.Κ. Γιούνκερ.An image of...
An image of...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ

3ήμερο Τσίπρα στη ΔΕΘ – Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς. Για την οικονομία, «υπάρχουν δυνατότητες σημαντικές αλλά και δυσκολίες στον ορίζοντα, τις οποίες δεν πρέπει να παραβλέψουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντησή του με τη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση της Βουλής από Δένδια για τους βασικούς άξονες της εξωτερικής πολιτικής. Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κατά τη δημόσια συνεδρίαση, ενώ θα υπάρξει και συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την τήρηση πρακτικών.
An image of...

ΕΛΣΤΑΤ: ΠΤΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Στο 16,9% η ανεργία Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019, σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το περσινό εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, το 70,8% των ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι που αναζητούν εργασία έναν και πλέον χρόνο. 3,7% επάνω η απασχόληση σε σχέση με πέρυσι (Απρίλιος – Ιούνιος).
An image of...

ΑΝΟΔΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΝΔ

Δημοσκόπηση: Θετικά βλέπει την κυβέρνηση το 68% των πολιτών. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ALPHA. Αναφορικά με το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Εκτιμήσεις για την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης
deth

ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Το σύστημα Υγείας θα υποστηριχτεί. Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε στοιχεία από τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα νοσοκομεία. Δεσμεύθηκε ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νοσοκομεία αβοήθητα». Τι ανακοίνωσε για προσλήψεις, οικονομική διαχείριση των νοσοκομείων, EKAB, TOMY.

deth

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΤΙΣΑΜΕ

Τσακαλώτος: «Πάνω σε αυτά που χτίσαμε εμείς ό,τι έχει γίνει από τη ΝΔ σε 2 μήνες. Δεν έγιναν δια μαγείας». Κριτική από τον πρώην υπουργό Οικονομικών στις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Τι είπε για το πρωτογενές πλεόνασμα και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.deth

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ –ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ NOVARTISdeth

ΚΟΝΤΡΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ

An image of...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ

Video από την επίσκεψή του στη ΔΕΘ δημοσιοποίησε ο Κ. Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο twitter. Ο πρωθυπουργός σε στιγμιότυπα από τις επισκέψεις του στα περίπτερα και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη.

An image of...

ΟΙ «ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΕΣ»ΤΗΣ ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Καταναλωτές με χρέη στη ΔΕΗ παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες για να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος ή να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση του χρέους, αλλά εντοπίζονται από τον έλεγχο. Ο υπουργός Ενέργειας μίλησε για τα 800 εκατ. που οφείλονται στη ΔΕΗ και προανήγγειλε «συνολικά την πολιτική της για την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων οφειλών».
An image of...

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ –ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καραμανλής: «Πρέπει να συνυπάρχουν αρχαία και Μετρό» στη Θεσσαλονίκη και «δεν μπορεί μια ανασκαφή να κρατάει για πάντα», είπε ο υπουργός Υποδομών, απαντώντας στις αντιδράσεις. «Μόνο για την ανασκαφή για τα αρχαιολογικά ευρήματα έχουν ξοδευτεί 130 -135 εκατ. ευρώ και οι ανασκαφές ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί». Τόνισε πως «η όποια καθυστέρηση σημαίνει και παραπάνω χρήματα». Κατηγόρησε για «απίστευτη ανεπάρκεια και προχειρότητα» όσους αντιδρούν.
An image of...

ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πέντε στόχους για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή θέτει το ΚΙΝΑΛ. Προαναγγέλλει ότι θα παρουσιάσει επικαιροποιημένο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Αναγέννησης.
An image of...

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΗ

Πέθανε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Λιβάνης, ο πιο έμπιστος συνεργάτης του Α. Παπανδρέου. Μηνύματα Μητσοτάκη, Τσίπρα, Γεννηματά, Γ. Παπανδρέου.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin