eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Μια εικόνα του...

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ 20ΕΤΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Το 2021 είναι ευκαιρία για να διαμορφωθεί η ταυτότητα της χώρας στο μέλλον. Την παρουσίαση στο Forum «Η Ελλάδα το 2040» που διοργάνωσε η επιτροπή «Ελλάδα 2021» παρακολούθησε ο πρωθυπουργός. «Να σκεφτούμε πιο υπερβατικά, πιο τολμηρά, για να προσπαθήσουμε να χαρτογραφήσουμε πώς θα είναι ο κόσμος σε 20 χρόνια από τώρα, ποιες είναι οι προκλήσεις, ποιες είναι οι ευκαιρίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης. - Ο εορτασμός για τα 200 χρόνια της επανάστασης «να έχει ένα αποτύπωμα στο μέλλον» είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Αγγελοπούλου ανακοινώνοντας ότι γι' αυτό «θα συνταχθεί μία Λευκή Βίβλος για τα επόμενα 20 χρόνια». Οι ομιλίες Κ. Μητσοτάκη, Γ. Αγγελοπούλου και οι 14 συμμετέχοντες θεσμικοί φορείς.
Μια εικόνα του...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ & ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

Μια εικόνα του...

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Τι προβλέπεται σε νομοσχέδιο. Κατατέθηκε στη Βουλή. – Ποιοι δικαιούνται μηδενικά ενοίκια για Ιανουάριο και Φεβρουάριο, τι προβλέπεται για αναστολή πληρωμών για επιταγές και απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης των αγροτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων. Οι ρυθμίσεις και ποιοι μπορούν να ενταχθούν.
Μια εικόνα του...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Εθνική στρατηγική για τα ελληνοτουρκικά, «διαφορετικά ο πρωθυπουργός δεν θα είναι υπόλογος στον κύριο Σαμαρά αλλά απέναντι στην Ιστορία». Το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Εθνική Ευθύνη» - Τι λέει σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις σημερινές εξελίξεις.
Μια εικόνα του...

COVID: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ;

Προβληματισμός από την αύξηση των κρουσμάτων – Ενδεχόμενο νέων μέτρων. «Δεν αποκλείεται να ανατραπεί και η απόφαση για τα σχολεία», είπε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χ. Γώγος. – Π. Αρκουμανέας, πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τι θα καθορίσει τις αποφάσεις για τα σχολεία.
Μια εικόνα του...

ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ

Μήνυμα Μητσοτάκη για την ημέρα Μνήμης θυμάτων του Ολοκαυτώματος. «Στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ίδια η φύση του ανθρώπου», ανέφερε ο πρωθυπουργός και κάλεσε σε συνεχή επαγρύπνηση και δράση ενάντια στο «Απόλυτο Κακό».
Μια εικόνα του...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΑΕΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ;

Για «ντροπιαστική επίκληση» πρακτικών της χούντας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον υφυπουργό Παιδείας, Α. Συρίγο σχετικά με το θέμα της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Η επίκληση Συρίγου για το 1968.
Μια εικόνα του...

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ Τ.Α | ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΤΟΥΛΗ

Μια εικόνα του...

ΒΟΥΛΗ: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ & ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νομοσχέδιο για τα Νησιά και τη Ναυτιλία: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τρία άρθρα και δύο τροπολογίες. Το νομοσχέδιο για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο αλλά και τη ναυτιλία στη μετά-COVID εποχή, συζητείται στην Ολομέλεια. Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιες υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες κατατέθηκαν, τι είπαν οι εισηγητές των κομμάτων. Νομοθετικές βελτιώσεις προανήγγειλε ο υπουργός Ι. Πλακιωτάκης.
Μια εικόνα του...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μια εικόνα του...

ΒΟΥΛΗ: ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ψηφίστηκε η κύρωση των συμφωνιών για τον IGB και το φόρουμ φυσικού αερίου ανατ. Μεσογείου. Ο υπουργός Ενέργειας Κ. Σκρέκας, εξήγησε γατί οι υποδομές αυτές «δεν θα πάνε χαμένες» αργότερα και πώς. Τι είπαν οι εισηγητές των κομμάτων, πώς ψήφισαν τα κόμματα.
Μια εικόνα του...

ΝΔ ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ & ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ

«Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για το θέμα των διερευνητικών επαφών», είπε η Μ. Σούκουλη - Βιλιάκη, κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος της ΝΔ. – «Η απαγόρευση των συναθροίσεων δεν είναι θέμα δημοκρατίας αλλά θέμα δημόσιας υγείας», σχολίασε για τη σχετική απόφαση.
Μια εικόνα του...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Μέχρι πότε απαγορεύονται οι απολύσεις για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης. Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας με διευκρινίσεις για τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας από επιχειρήσεις με εργαζόμενους σε αναστολή από τον Δεκέμβριο.
Μια εικόνα του...

ΣΤΗΝ 5ΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΟΣΑ Η Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στην τελική πεντάδα υποψηφίων για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΟΣΑ, πέρασε η Άννα Διαμαντοπούλου. Ποιοι αποχώρησαν, πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Μια εικόνα του...

ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συγκροτήθηκε η ομάδα έργου για τις εκκρεμείς συντάξεις που θα μπορεί να καταφεύγει στις υπηρεσίες εταιρειών του ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση του έργου. Τα μέλη της Επιτροπής.
Μια εικόνα του...

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Σ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η αιτία του θανάτου του Σ. Βαλυράκη. Εμπλοκή αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα καταγγέλλει η σύζυγος. Οι εξελίξεις.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin