eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
ekloges

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ NOVARTIS|ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΝΔ

  • Άνοιξε ο φάκελος για τη Novartis στην Ολομέλεια της Βουλής. Διαβιβάστηκε η δικογραφία περί «σκευωρίας» στην έρευνα μετά απο τις καταθέσεις Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελή. Αφορά τον τέως πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον πρώην αναπλ. υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο. Η ΝΔ ανακοίνωσε την πρόταση για σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπλ. υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο. Η γραπτή δήλωση του Στ. Καλαφάτη με την επιχειρηματολογία και γιατί εξαιρείται ο πρώην πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.
    Ποιες οι αρμοδιότητες της Βουλής και τί απαιτείται για να είναι εφικτή η άσκηση ποινικής δίωξης σύμφωνα με το νόμο περι ευθύνης υπουργών. Τι περιλαμβάνει ο φάκελος.
  • Υπέρ της διερεύνησης για Novartis το ΚΚΕ, νομικά και πολιτικά, αλλά περιμένει τα στοιχεία.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΣΦΟΔΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOBVARTIS

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο εισηγείται η κυβέρνηση - Για τακτικισμό και δειλία μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανεβαίνουν οι τόνοι σχετικά με την υπόθεση Novartis. Θα ζητήσει ευθύνες από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο η ΝΔ. Γιατί θέτει εκτός «κάδρου» αλλά με αιχμές, τον πρώην πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να βρει το «θάρρος» να προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή, για όλους όσους κατονομάζει ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στη μήνυσή του.

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ «ΑΠΟΔΟΜΕΙ» ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΓΓΕΛΗ

Στοιχεία κατά του αντισαγγελέα Γ. Αγγελή από την Εισαγγελέα Διαφθοράς. Η Ε. Τουλουπάκη, κατέθεσε σε εισαγγελέα, προσκομίζοντας στοιχεία που υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν τις καταγγελίες της σε βάρος του αντιεισαγγελέα του Α.Π, Γ. Αγγελή για αφαίρεση πρωτότυπων στοιχείων από τον υπολογιστή της, για υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis, για την άρνησή του να παραλάβει στοιχεία και καθυστέρηση της έρευνας.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
An image of...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας – Τι ανακοίνωσε για τις συντάξεις χηρείας. Δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εργασίας για τις ενέργειες με τις οποίες θα στηριχθεί η πλήρης απασχόληση και θα καταπολεμηθεί η υποδηλωμένη εργασία. Αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις τους.
An image of...
An image of...

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Στα €2,45 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου έναντι 1,9 δισ. ευρώ πέρυσι στην ίδια περίοδο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΝΔ

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ 14,5 % επί του ΣΥΡΙΖΑ. Πως έκριναν οι πολίτες την εμφάνιση των Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα, στη ΔΕΘ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ & ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ

Ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή για το Μάτι ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας». Στη δημοσιότητα η εμπεριστατωμένη ανάλυση επιστημόνων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο «Δελτίο της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας» για την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς.
An image of...
An image of...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

deth

ΒΟΥΛΗ: ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ & ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

deth

ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μειώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, λέει το υπουργείο Παιδείας. «Προτεραιότητα η στελέχωση των σχολικών μονάδων», δήλωσε η Ν. Κεραμέως.
An image of...

ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Άδεια από το ΕΣΡ στο One Channel ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη. Δόθηκε η πρώτη δόση της αγοράς.
An image of...

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΗ

Θετική αναμένεται η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ. Συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ
An image of...

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΜΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Έρχονται βαριά πρόστιμα για όσους δεν δημοσιεύουν ισολογισμούς. Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το «Γενικό Εμπορικό Μητρώο» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση
An image of...

ΚΑΠΝΙΣΜΑ & ΠΑΙΔΙΑ

STOP στο κάπνισμα και στις παιδικές χαρές και σε ανοιχτούς χώρους με παιδιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.
An image of...

ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Κατά των εξορύξεων οι Οικολόγοι Πράσινοι. «Απαράδεκτη η διάταξη για κρατικές επιδοτήσεις των εξορύξεων στο νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο», τονίζουν.
An image of...

Η ΛΑΓΚΑΡΤ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤ

Εγκρίθηκε από την ΕΚΤ ο διορισμός της Κρ. Λαγκάρντ στην ηγεσία της ΕΚΤ. Πώς ψήφισαν οι ευρωβουλευτές στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin