eklogika-freeidees_logo
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018
Στην Ολομέλεια της Βουλής η κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις (Live)

ΒΟΥΛΗ: ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Η ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής η κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις (Live), οι οποίες θα ίσχυαν από 1.1.2019 στο πλαίσιο του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων. Στο βήμα και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης με σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ τους. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί ομόφωνα σήμερα. Περιλαμβάνει και διατάξεις για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων αλλά και για τη δυνατότητα της ΑΑΔΕ να απευθύνει αυτοματοποιημένα μαζικά αιτήματα πληροφοριών σε τράπεζες.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα θέτει ως προτεραιότητα ο Ευκλ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός σε επενδυτικό φόρουμ στη Ν. Υ για το τί θα έκανε εάν έμενε υπουργός «για τα επόμενα 3-4 χρόνια». Παραδέχθηκε ότι «δεν είναι πολύ σπουδαία στρατηγική να έχεις υπερπλεόνασμα κάθε χρόνο».

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός είπε ο Αλ. Τσίπρας σε μήνυμά του στο «20th Annual Capital Link Invest in Greece Forum». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης, έχοντας υγιείς βάσεις.
An image of...
An image of...

4,6 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ενισχύσεις €4,63 εκατ. σε δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών, για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία, την εξόφληση υποχρεώσεών τους από δικαστικές αποφάσεις και αφορούν αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων, έργα λειψυδρίας κ.α.

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ: ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ «2 ΜΕΤΡΑ, 2 ΣΤΑΘΜΑ» ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξορθολογισμός του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου προανήγγειλε ο Μ. Καλογήρου. Τι είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή σε ερώτηση με αφορμή τη σύλληψη της καθαρίστριας. Τόνισε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για την αντιμετώπιση των οικονομικών εγκλημάτων «με δύο μέτρα και δύο σταθμά».
An image of...
An image of...
An image of...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΚΙΝΑΛ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ο Π. Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ. Σημείωσε πως «περιμέναμε να δούμε τι περιέχει η συμφωνία».


ΠΟΤΑΜΙ: ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓΔΜ

«Το Ποτάμι πολιτεύεται με βάση τις αρχές του», είπε ο Σ. Θεοδωράκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε πως «δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από τους βόρειους γείτονές μας» και διέψευσε μυστικές επαφές με Κ. Μητσοτάκη.
An image of...
An image of...

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

An image of...

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Παγκόσμια πρόκληση χαρακτήρισε ο Α. Τσίπρας το μεταναστευτικό – προσφυγικό, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Διάσκεψης του ΟΗΕ. Τόνισε ότι η υιοθέτηση του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση είναι η αρχή του δρόμου και απαιτείται «μια παγκόσμια απάντηση».
An image of...
An image of...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΤΑΧΙΑΟ| ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΡΦΑΝΟ

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα