eklogika-freeidees_logo
Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019
Live από τη Βουλή η πρώτη μέρα συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ| Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟΥΣ 151| ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

«Εθνικά ωφέλιμη και πατριωτική λύση η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας. Τι ανέφερε για τους βουλευτές και τα κόμματα που «πάντοτε υπερασπίζονταν μια διαφορετική άποψη από αυτήν που αποτελούσε εδώ και χρόνια την λεγόμενη εθνική γραμμή» και για τον Π. Καμμένο. Τι απάντησε για τα περί «αποστασίας» και «κυβέρνησης κουρελού» που του προσάπτει η ΝΔ.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ| ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

«Ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα», είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε ως προϊόν συναλλαγής την κυβερνητική πλειοψηφία που θα προκύψει αύριο, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Υποστήριξε πως «ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας» πλην του Γρ. Σπαντιδάκη επί δικτατορίας. Για «κολοσσιαίο ατόπημα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τον κάλεσε να ανακαλέσει. Τι απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.
An image of...
An image of...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ

«Για εμάς είστε κυβέρνηση μειοψηφίας», είπε από τη Βουλή η Φ. Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που θα έπρεπε να προκηρύξει εκλογές. Είπε πως «καμία άλλη πολιτική από τη σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης». Απέρριψε τα περί «προοδευτικού πόλου» του κ. Τσίπρα και σχολίασε για την επιλογή του νέου υπουργού Άμυνας.

ΔΑΝΕΛΛΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ| ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ| ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ Ο ΦΩΚΑΣ

An image of...
An image of...

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

13 δράσεις από το υπουργείο Οικονομίας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συζητήθηκαν μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη με το δ.σ. της ΕΣΕΕ. Τι ειπώθηκε περί ύπαρξης ακατάσχετου λογαριασμού ώστε οι οφειλέτες του Δημοσίου, να μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους. Ποιες είναι οι 13 δράσεις.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Σκηνοθετημένο», κατά τον Κ. Μητσοτάκη, το διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την οικονομική πολιτική. Τι είπε σε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου για τις πιέσεις από Μέρκελ και ΕΛΚ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το συλλαλητήριο της Κυριακής. Πώς σχολίασαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ τη συνέντευξή του.
An image of...

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ| ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

An image of...
An image of...

ΥΨΗΛΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Στα €3,162 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Το αντίστοιχο πλεόνασμα του 2017 ήταν 1,940 δισ. ευρώ.

ΝΕΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΛΟΓΙΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στοιχεία για τις κινήσεις λογαριασμού του ζεύγους Γ. Παπαντωνίου αναζητούν οι ανακριτές. Πρόκειται για ελβετικό λογαριασμό που άνοιξε η σύζυγος του πρώην υπουργού το 2016 και μέσω πέντε υπολογαριασμών εμφανίζει κίνηση μέχρι και πρόσφατα.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα