eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 7 Μαΐου 2020
Μια εικόνα του...

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ| ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΙΤ

  • Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΥΠΟΙΚ για την ύφεση & τις προβλέψεις της Κομισιόν. Το υπουργείο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας», διότι οι εκτιμήσεις συνεχώς μεταβάλλονται & «ουδείς γνωρίζει ακόμα την έκταση και την ένταση του προβλήματος» & υπενθύμιση για τη «γκλίτσα του τσομπάνη». – ΣΥΡΙΖΑ: «Αφού πιστεύουν ότι η πρόβλεψη για την ύφεση ήταν λάθος, να το πουν και στον Κ. Μητσοτάκη να μην βγαίνει να λέει 10% και εκτίθεται» & υπενθύμιση ότι η ΝΔ στο παρελθόν ευθύνεται για ύφεση, χρεοκοπία, άδεια ταμεία.
  • Α. Τσίπρας: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις η Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η στρατηγική της ανεπαρκούς στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις είναι προσωπική, συνειδητή επιλογή του Κ. Μητσοτάκη για «ένα νέο γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας», «αντί ‘Μένουμε όρθιοι’, ‘Μένουμε με την ελίτ’». - Σ. Πέτσας: Διχαστικός και λαϊκιστής ο Α. Τσίπρας που «χαίρεται επειδή η Ελλάδα θα έχει φέτος ύφεση, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη».
  • ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτική η Κομισιόν για τη διαχείριση της επόμενης μέρας από την κυβέρνηση. Οι Ε. Τσακαλώτος και Ν. Παππάς διερωτήθηκαν με βάση ποια πρόβλεψη γίνεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός, με προβλέψεις για 0%, 4,7% ή 10%.; Τονίζουν ότι σύμφωνα με την έκθεση της Ε.Ε, «η επίπτωση της κρίσης στις μικρές επιχειρήσεις μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, κάτι που δεν θα επιτρέψει την ανάκαμψη της οικονομίας».
Μια εικόνα του...

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στα σχολεία η εγκύκλιος με τις οδηγίες επανέναρξης των μαθημάτων. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Περιλαμβάνονται οδηγίες για τη διαρρύθμιση των αιθουσών & την οργάνωση των διαλειμμάτων.
Μια εικόνα του...

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για την άδεια ειδικού σκοπού που καθορίζει το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος της, τον τρόπο και τη διαδικασία πληρωμής της. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τι οφείλουν οι επιχειρήσεις-εργοδότες.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Εγκύκλιος για την παράλληλη απασχόληση. Το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει όσα ισχύουν για το χρόνο παράλληλης απασχόλησης.
Μια εικόνα του...

ΤΑΞΙ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ίσως και σήμερα η ΚΥΑ για την επιβίβαση δεύτερου στο ταξί, είπε ο Κ. Καραμανλής. Ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε πως θα πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ απο Δευτέρα. Τι είπε για τις πτήσεις.
Μια εικόνα του...

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Μια εικόνα του...

ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

ΚΙΝΑΛ: Κυβερνητικές «παραλείψεις» στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού & ειδικότερα για τη στήριξη των εργαζόμενων «που κινδυνεύουν να αναδειχτούν τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της περιόδου». Ο βουλευτής Χ. Μέγας αναφέρει πως «οι κυβερνητικές επιλογές επιδρούν διαλυτικά» & επισημαίνει τις σημαντικές «παραλήψεις».
Μια εικόνα του...

ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, ΗΡΘΕ Ο COVID

Στο 16,1% η ανεργία το Φεβρουάριο του 2020. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το σύνολο των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 14.451άτομα σε 1 χρόνο.
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΚ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΤ. ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δ. Βαλκανίων. Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ ενόψει της τηλεδιάσκεψης κορυφής ΕΕ – Δ. Βαλκανίων & ανάφερε πως «αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδας η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων». Κάλεσε την κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τι είπε ο πρωθυπουργός για Αλβανία & προσφυγικό.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Έλεγχο των ΜΜΕ για ισοτιμία στην προβολή των θέσεων των κομμάτων ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ερώτηση στη Βουλή σύμφωνα με την οποία καταστρατηγείται το Σύνταγμα στη μετάδοση ειδήσεων από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, με επίκληση δύο ερευνών: της Bridging Europe ότι στην Ελλάδα οι απόψεις της αντιπολίτευσης καλύπτονται σε ποσοστό 7 φορές ανά 100 θέματα & των ‘Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα’ ότι η Ελλάδα κατατάσσεται 24η μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. στην ελευθερία του Τύπου.
Μια εικόνα του...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ Ν/Σ

Εξηγήσεις για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Τι υποστηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, λόγω των αντιδράσεων, για: οικοδομική άδεια & μπάζα, πλαστικές σακούλες, ιδιωτικές αποχετεύσεις, τις 170.000 αντιρρήσεις για την εκπόνηση των δασικών χαρτών, τα σκουπίδια στα νησιά, τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης επενδύσεων, το καθεστώς στις περιοχές Natura.
Μια εικόνα του...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ & ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Μια εικόνα του...

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ

Χρ. Σταϊκούρας: Εξετάζονται διάφορα μέτρα για το επόμενο διάστημα. Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για μείωση της προκαταβολής φόρου κάποιων επιχειρήσεων, μείωση φόρων σε ειδικές κατηγορίες, νέο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής φόρων, αλλαγές στο ΦΠΑ, κ.α.
Μια εικόνα του...

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ν. Μηταράκης: «Σεβόμαστε τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο αλλά προστατεύουμε τη χώρα». Τι είπαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή της Βουλής για τις αλλαγές στη μεταναστευτική νομοθεσία, οι οποίες υπερψηφίστηκαν.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ MARFIN

Τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών του εγκλήματος στη Marfin ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνει πως 10 χρόνια μετά «στο τιμόνι του αρμόδιου υπουργείου βρίσκονται εκείνοι που δεν εντόπισαν τους ενόχους» & δεν τους οδήγησαν στη Δικαιοσύνη.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin