eklogika-freeidees_logo
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΚΟΝΤΡΑ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Φάρμακα: Νέα κόντρα Ξανθού - Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή, με αφορμή τροπολογία για το σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι καταθέτει τροπολογία που ευνοεί τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, και τη Novartis. Ο υπουργός του απάντησε ότι «προκαλεί» σε μια περίοδο που διερευνάται το «αποδεδειγμένο, διαχρονικό» σκάνδαλο Novartis και πως «είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση κάνει δώρο στη φαρμακοβιομηχανία, διότι αυτή επιτίθεται συστηματικά στην κυβέρνηση». Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος και ο αναπλ. υπουργός, Π. Πολάκης.
An image of...
An image of...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

Τη συνεργασία τους ενόψει των ευρωεκλογών ανακοίνωσαν Π. Καμμένος και Τ. Μπαλτάκος. Ο απομακρυνθείς από τη ΝΔ και εξαγγέλλων νέα κόμματα με τους Γ. Καρατζαφέρη και Δ. Καμμένο, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ. Τους συνδέει η κοινή γραμμή την άρνηση της Ευρώπης «των Βρυξελλών, του Σόρος» και της κατάργησης των εθνών – κρατών.

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ 5 ΔΗΜΩΝ| ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

An image of...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καταργείται η χρήστη του έντυπου βιβλιάριου υγείας όλων, με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή. Καταργείται και η διάταξη με την οποία δεν γίνονταν δεκτές Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις για διαστήματα μισθολογικών περιόδων που δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.
An image of...
An image of...

ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Μείωση του συντελεστή φορολογίας μερισμάτων κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η ρύθμιση ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1/1/2019. Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

Οι προϋποθέσεις για μειωμένη εργοδοτική εισφορά για μισθωτούς έως 25 ετών για την κύρια σύνταξη. Τι αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ισχύει αναδρομικά από 1 Ιανουαρίου.
An image of...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Νέες, αναλυτικές, οδηγίες για τον επαγγελματικό λογαριασμό. Τι αναφέρεται σε εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που δίνει νέα παράταση έως 30 Απριλίου. Η εγκύκλιος για τους επαγγελματίες – επιτηδευματίες.
An image of...
An image of...

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ Η ΔΟΥΡΟΥ| ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ| ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΙΛΗΣ

An image of...
An image of...

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΔΗΜΑΡ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ

«Στη χώρα μας η ΝΔ αγκάλιασε τον εθνολαϊκισμό», είπε ο Θ. Θεοχαρόπουλος. «Κινδυνεύουμε στις ευρωεκλογές οι δυνάμεις της ακροδεξιάς να πάρουν το πάνω χέρι», προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
An image of...
An image of...

ΝΔ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ

Στάση πληρωμών στις συντάξεις του Δημοσίου καταγγέλλει ο Γ. Βρούτσης. Ο βουλευτής της ΝΔ, είπε πως η κυβέρνηση «επιχειρεί να εμφανίσει ένα πλασματικό πλεόνασμα αλλά και να ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης κυβέρνησης».

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

Δεκτό έγινε το ενεργειακό νομοσχέδιο για το γεωθερμικό δυναμικό της χώρας, από την επιτροπή Εμπορίου της Βουλής. Αφορά επίσης τις μεταλλευτικές έρευνες και τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ποιοι είναι και ποια κόμματα στηρίζουν ποιους. Η έρευνα του eklogika.gr συνεχίζεται για όλη την Ελλάδα. Σήμερα:
Επίσης οι υποψήφιοι δήμαρχοι:

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα