eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 19 Μαρτίου2020
Μια εικόνα του...

750 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε

Έκτακτη ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ, με πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων €750 δισ., ως ένεση ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία από τον κορωνοϊό. Τριετή δάνεια με πολύ ευνοϊκούς όρους. Περιλαμβάνονται και τα ελληνικά ομόλογα παρά το ότι δεν βρίσκονται ακόμα σε επενδυτική βαθμίδα. Δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κρ. Λαγκάρντ ότι «η στήριξη στο ευρώ δεν έχει όριο». Η ανακοίνωση της ΕΚΤ.
Μια εικόνα του...

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤ

Χ. Σταϊκούρας για ΕΚΤ: «Η Ελλάδα συμμετέχει ισότιμα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης». Η απόφαση «αναμένεται να αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου», αφού «δίνει τη δυνατότητα αγοράς περίπου 12 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων», είπε ο υπουργός Οικονομικών. Άλλες κυβερνητικές πηγές πανηγυρίζουν για «τεράστια προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού», ενώ αφορά αποκλειστικά σε μέτρα για τον κορωνοϊό προς όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ε.Ε
Μια εικόνα του...

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ

Μια εικόνα του...

ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

6 ΝΕΚΡΟΙ & ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ

Μια εικόνα του...

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

  • Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Ως «ανεπαρκή και αμφίβολης αποτελεσματικότητας» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, ενώ η Ε. Αχτσιόγλου ζήτησε απαγόρευση των απολύσεων και της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. - «Η νέα κρίση δεν πρέπει να γίνει η αφορμή για το ξεχείλωμα της εργασίας και την εγκαθίδρυση της επισφάλειας ως βασικό μοντέλο απασχόλησης», είπε το ΚΙΝΑΛ & ζήτησε αναστολή πλειστηριασμών, παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας, και την επέκταση της αναστολής των δόσεων για τα φυσικά πρόσωπα.– «Με ψίχουλα δεν θα υπάρξει ανάσχεση της κρίσης», είπε το ΜέΡΑ25.
  • «Άτολμα» τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, είπε ο Ε. Τσακαλώτος.
Μια εικόνα του...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 10 βασικοί άξονες του δεύτερου πακέτου στήριξης της οικονομίας. Κυβερνητικές πηγές σημείωσαν πως θα ακολουθήσουν και άλλα πακέτα μέτρων. Δείτε όλα τα μέτρα αναλυτικά για αυτούς πού πλήττονται επαγγελματικά, εργασιακά από την αλλαγή δεδομένων λόγω κορωνοϊού.
Μια εικόνα του...

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ | ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Μια εικόνα του...

ΒΟΥΛΗ: ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Ένα νομοσχέδιο την εβδομάδα θα τίθεται σε ψηφοφορία στη Βουλή. Με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής θα εισάγονται κατά προτεραιότητα νομοσχέδια για τη διαχείριση των έκτακτων καταστάσεων.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin