eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
Μια εικόνα του...

ΙΣΟΤΙΜΑ ΤΑ ΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ| ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ| ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

  • Ισότιμα τα Κολέγια με τα Πανεπιστήμια με 18 ψήφους διαφορά - Ψηφίστηκαν & τα 3 άρθρα του νομοσχεδίου για την Παιδεία, με ονομαστική ψηφοφορία. Αφορούν στη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, την αναστολή λειτουργίας των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων και τα πιστοποιητικά κολεγίων. Πώς ψήφισε η Ολομέλεια.
  • Μετωπική Κεραμέως – ΣΥΡΙΖΑ για τα κολέγια, μετά από ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «μέλημα της κυβέρνησης, είναι όχι η αριστεία αλλά η πελατεία των κολεγίων» και ότι «παραβιάζεται κατάφορα το άρθρο 16 του Συντάγματος». Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως απάντησε ότι «η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει» και τόνισε: «Για 4 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζε κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των αποφοίτων των λεγόμενων κολεγίων, ως όφειλε με βάση το Ενωσιακό Δίκαιο και επί 4 χρόνια οι προκηρύξεις ΑΣΕΠ της κυβέρνησής του αναγνώριζαν κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων». Ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την υπουργό «ντελίβερι των κολεγίων», που απέρριψε «και νόμους της κυβέρνησης Καραμανλή που δεν είχε συμμορφωθεί με τις πιέσεις για αναγνώριση των κολεγίων» και την κάλεσε να «απαντήσει στην κριτική του αρμόδιου πολιτειακού οργάνου, του ΔΟΑΤΑΠ, ο οποίος της είχε υποδείξει έναν δρόμο αντιμετώπισης του ζητήματος με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Μια εικόνα του...

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ| ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Μια εικόνα του...

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ 16 ΝΗΣΙΑ!

Αποστρατικοποίηση για 16 νησιά στο Αιγαίο ζητά η Τουρκία! – Απάντηση Υπ. Εξωτερικών: Υποκριτική η Άγκυρα-Ανησυχία για τη στάση της διεθνούς Κοινότητας. «Δίκαιη μεσολάβηση της ΕΕ για Τουρκία και Κύπρο» ζήτησε ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ, αποστρατικοποίηση 16 νησιών επικαλούμενος το διεθνές δίκαιο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Απεργία κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προανήγγειλε η ΑΔΕΔΥ. Θα προκηρυχθεί μόλις το νέο νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή. Σε τί διαφωνεί.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Μια εικόνα του...

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

Μια εικόνα του...

ΡΥΘΜΙΣΗ 24 ΔΟΣΕΩΝ

Έρχεται νέα ρύθμιση για οφειλές στην εφορία σε έως και 24 δόσεις. Μπορούν να μπουν όλα τα παλαιά χρέη προς την Εφορία που έχουν μείνει αρρύθμιστα Πότε ενεργοποιείται η πλατφόρμα. Ποιους αφορά.
Μια εικόνα του...

ΚΕΠΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΚΕΠΕ: Ανάπτυξη 2,6% για το πρώτο 6μηνο του 2020. «Ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός», είπε ο πρόεδρός του Π. Λιαργκόβας, εκφράζοντας αισιοδοξία για την οικονομία.
Μια εικόνα του...

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μια εικόνα του...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας - Οι δράσεις που προγραμματίζει το υπουργείο για το 2020 «Έχει γίνει πολύ συστηματική δουλειά αυτό το 6μηνο σε πολλά μέτωπα», είπε ο πρωθυπουργός.
Μια εικόνα του...

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ

Ρύθμιση για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Τ. Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως πρέπει να αξιοποιηθούν τα «καλύτερα» στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης σε θέσεις ευθύνης.
Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ν. Μηταράκης: «Δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στα νησιά του Αιγαίου». Με αφορμή την απεργία για το προσφυγικό, ο υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι ο κύριος στόχος είναι «ο περιορισμός των ροών».
Μια εικόνα του...

ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΚΚΕ: Απαράδεκτοι οι αποκλεισμοί από τη συνάντηση για το προσφυγικό. Επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Μετανάστευσης και στον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin