eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΛΙΒΥΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Λονδίνο. Νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ. Συνεχή ροή ενημέρωσης.
Μια εικόνα του...

ΤΑ «ΒΡΗΚΑΝ» ΟΙ 29 ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Κείμενο κοινού ανακοινωθέντος υιοθέτησαν τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.
Δηλώνουν την «αλληλεγγύη, ενότητα και συνοχή» τους παρά τις διαφωνίες. Τι αναφέρουν για Κίνα. Συμφώνησε η Τουρκία να εγκρίνει τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ για τις βαλτικές χώρες και την Πολωνία.
Μια εικόνα του...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ

Πιο ουσιαστική καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης από τις ΗΠΑ, ζήτησε ο Α. Τσίπρας. «Αντί για λόγια υποστηρικτικά του Προέδρου Τραμπ προς την Τουρκία, λόγια που δυστυχώς ενθαρρύνουν μια συμπεριφορά παραβατικότητας, εμείς περιμένουμε από τους συμμάχους μας υποστήριξη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. Εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιοχή και αναφέρθηκε στις σχέσεις που καλλιέργησε η κυβέρνησή του, «στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».
Μια εικόνα του...

ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΝΑΤΟ

Μια εικόνα του...

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Πώς θα ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού – Πέντε ερωταπαντήσεις. Ενημερωτικό σημείωμα από το υπουργείο Εσωτερικών με διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ενόψει της σημερινής επεξεργασίας του στην επιτροπή της Βουλής.
Μια εικόνα του...

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΡΒΙΑ

Ομόφωνα πέρασαν από τη Βουλή δύο νομοσχέδια για την κύρωση συμφωνιών με τη Σερβία για την κοινωνική ασφάλιση για τα την αμοιβαία αναγνώριση αδειών οδήγησης. Στη συζήτηση, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν σύγκληση συμβουλίου αρχηγών ή εξωτερικής πολιτικής.
An image of...

ΤΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τροπολογίες την αντιμετώπιση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τη μισθοδοσία προσωπικού στο Δημόσιο, τη θητεία του ειδικού διαχειριστή της ΕΡΤ, καθώς και θέματα δημοσίων συμβάσεων, κατατέθηκαν στο φορολογικό νομοσχέδιο. Τι αναφέρουν.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΑΘΡΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Α. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης καλλιεργεί ένα σαθρό μοντέλο διακυβέρνησης και «είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης της χώρας η ανικανότητά τους να διαχειριστούν τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό». Η ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα .Τι είπε για ελληνοτουρκικά, το ΝΑΤΟ και προσφυγικό.
Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ & ΜΕΡΙΣΜΑ

Κυβέρνηση: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα. Τι είπε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. Διέψευσε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι τα νησιά δεν έχουν θαλάσσιες ζώνες, χαρακτήρισε «άκυρο το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη», αναφέρθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Τι είπε για την αιτούμενη συνάντηση πολιτικών αρχηγών.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΥΤΕ ΠΤΥΧΙΟ Ο ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ!

Μια εικόνα του...

ΤΟ «ΠΡΑΤΤΩ» ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΕΙ ΤΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Κίνηση «Πράττω»: Επιστολή συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων που εστάλη τους Τσίπρα, Γεννηματά, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη και Παπανδρέου. Μιλά για την «ανάγκη για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας όλων των δυνάμεων, που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικές - προοδευτικές και πατριωτικές».
An image of...
Μια εικόνα του...

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΑΕΙ

Ν. Κεραμέως: Ανεξάρτητη Αρχή για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Η υπουργός Παιδείας ανέφερε το ρόλο της νέας Αρχής και πώς θα ορίζεται ο πρόεδρός της. Ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Μια εικόνα του...

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Σημαντική λύση το σχέδιο “Ηρακλής’, αλλά χρειάζονται επιπλέον βήματα. Ο διοικητής της ΤτΕ ανακοίνωσε πως εξετάζονται επιπλέον συστημικές λύσεις, διότι διευθετούνται δάνεια 30 δισ. και παραμένουν άλλα 40 δισ. ευρώ.
Μια εικόνα του...

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Υπογράφηκαν οι διορισμοί 175 γιατρών στα Επείγοντα νοσοκομείων της Αττικής. Ο Β. Κικίλιας σημείωσε πως ολοκληρώθηκε και η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Μια εικόνα του...

ΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση του ΥΠΕΣ στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι. «Η προηγούμενη κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη απέναντι στους δήμους και την ελληνική κοινωνία», απάντησε το υπουργείο Εσωτερικών σε επιστολή των Π. Σκουρλέτη και Αλ. Χαρίτση προς τους δημάρχους.
Μια εικόνα του...

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το Εθνικό Σχέδιο Προσβασιμότητας παρουσίασε ο Δ. Οικονόμου, σε ημερίδα για το αναπηρικό κίνημα. Το σχέδιο, είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, δίνει έμφαση στην κλιματική αλλαγή. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο.
Μια εικόνα του...

ΠΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΣΕΛΓΕΙΑ

Επίθεση Πολάκη στον Ν. Γεωργιάδη για την ασέλγεια και τη μη καταδίκη. Ρωτά σε ανάρτησή του αν μπορεί να κάνει κάτι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή ο υπουργός Δικαιοσύνης.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin