eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 2 Απριλίου 2020
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ, ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  • Ο Πρωθυπουργός στη Βουλή: «Δεν είμαστε στην αρχή του τέλους. Είμαστε ίσως στο τέλος της αρχής» (video). Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον». Απέρριψε κατηγορηματικά «αυταρχικά ακραία μέτρα» όπως της Ουγγαρίας και τόνισε ότι στην Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Τόνισε τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα και συνεχάρη όσους έδωσαν βοήθεια. Είπε πως «μέσα σε 30 μέρες σχεδιάστηκαν και ανακοινώθηκαν 4 δέσμες οικονομικής ενίσχυσης ύψους περίπου 10 δισ.». Αναφέρθηκε στη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και στη «δίκαιη και οριζόντια κοινωνική μέριμνα». Αναφέρθηκε στο νέο ρόλο της Ε.Ε και τάχθηκε «σθεναρά στη δημιουργία ενός καινούργιου αποτελεσματικού μέσου κοινού δανεισμού». Ζήτησε «υπεύθυνη στάση» από την αντιπολίτευση.
  • Συζήτηση στη Βουλή για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού (live) για την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, με ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Νέα κατεπείγοντα μέτρα στην Ολομέλεια.
Μια εικόνα του...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

Α. Τσίπρας στη Βουλή: Η κρίση δεν μπορεί να γίνει ευκαιρία για κερδοσκοπία (video). «Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού αλλά οφείλουμε να προστατέψουμε και τη δημοκρατική λειτουργία» και «να μην επιτρέψουμε να γίνει η ώρα των λύκων». Τόνισε το «πόσο πολύτιμο και αναντικατάστατο είναι το ΕΣΥ και το κοινωνικό κράτος» που δέχθηκαν τόσες επιθέσεις & έκανε λόγο για υπεύθυνη αντιπολίτευση.
Μια εικόνα του...

13 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ

Κοινή δήλωση της Ελλάδας και άλλων 12 κρατών της ΕΕ για τον κορωνοϊό. Ζητούν τα έκτακτα μέτρα «να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα και να είναι προσωρινά». Δηλώνουν «βαθιά προβληματισμένα για τον κίνδυνο παραβίασης των αρχών του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων που απορρέουν από την έγκριση ορισμένων επειγόντων μέτρων». Τονίζουν πως τα μέτρα δεν πρέπει να περιορίζουν την ελευθερία του Τύπου.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ CNN

Κ. Μητσοτάκης στο CNN: Ενθαρρυντική η εικόνα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το ΕΣΥ «ανταποκρίνεται σχετικά καλά αν και μιλάμε για ένα σύστημα υγείας το οποίο εξέρχεται από μία δεκαετή κρίση». Τόνισε πως πολύ γρήγορα η χώρα μετακινήθηκε προς το ψηφιακό μέλλον. Προανήγγειλε τη δημιουργία «αλυσίδας προμηθειών και τη δυνατότητα να μην εξαρτώμεθα από εισαγωγές που μπορεί να εξαντληθούν σε καιρό κρίσης».
Μια εικόνα του...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ LE MONDE

Άρθρο Α. Τσίπρα στη Le Monde: Επιτακτική η ανάγκη για αλληλεγγύη με το ευρωομόλογο. Αναφέρει ότι μπορούν να εφαρμοστού συγκεκριμένες «τεχνικές εναλλακτικές με το ίδιο αποτέλεσμα αλλά με διαφορετικό όνομα». Εκφράζει τον φόβο του ότι «η ακραία επίδειξη αμοραλισμού και αδιαλλαξίας από Ευρωπαίους ηγέτες ίσως αποβεί μοιραία για την ίδια την ενότητα της Ένωσης». Αναφέρεται στις δύο επιλογές που έχει η Α. Μέρκελ.
Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΛΗΡΩΤΗ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΚΙΝΑΛ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, Κ.Α

Μια εικόνα του...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Υπουργός Μετανάστευσης: Η κυβέρνηση έχει ειδικό σχέδιο για τα κρούσματα στις δομές. Ο Ν. Μηταράκης χαρακτήρισε «δεδομένο το ότι θα υπάρχουν κρούσματα» & μίλησε για την καραντίνα που τέθηκε σε όλη τη δομή Ριτσώνας. Αναφέρθηκε στις δράσεις και στα μέσα προστασίας των εργαζομένων στις δομές.
Μια εικόνα του...

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΟΧΙ ΣΤΑ 600 ΕΥΡΩ

Ολομέλεια των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων: Οι δικηγόροι επλήγησαν άμεσα και καίρια από τα μέτρα. Ζήτησε εκ νέου την καταβολή της αποζημίωσης 800 ευρώ και τάχθηκε κατά των 600 ευρώ μέσω χορήγησης επιταγής τηλεκατάρτισης.
Μια εικόνα του...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπουργός Παιδείας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Η Ν. Κεραμέως διαβεβαίωσε πως δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά και αναφέρθηκε στη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin