eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020
Μια εικόνα του...

ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας απέφυγε να διευκρινίσει αν τα αναδρομικά θα πληρωθούν σε δόσεις ή εφάπαξ, με μικρό κούρεμα στο ποσό που θα επιστραφεί. «Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι, αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις» σημείωσε.
Δείτε τι υπογράμμισε.

Μια εικόνα του...

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ - ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου παραπέμπει σε σημερινά δημοσιεύματα που, όπως αναφέρει, «εναρμονίζονται με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα» και «φέρουν την κυβέρνηση να επεξεργάζεται σχέδιο περικοπής των οφειλόμενων αναδρομικών στους συνταξιούχους εφόσον αυτά καταβληθούν άμεσα (ή εφάπαξ)». σημειώνει, «να μην αποτολμήσει μια τέτοια αντισυνταγματική και κοινωνικά απαράδεκτη ενέργεια».
Δείτε τι ζήτησε.
Μια εικόνα του...

ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Στα τέλη του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η ψηφιακή απονομή των αναπηρικών συντάξεων, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, που εξήγησε πως οι αναπηρικές συντάξεις είναι, μετά από τις συντάξεις λόγω θανάτου, η πιο κρίσιμη κατηγορία, και γι’ αυτό θα είναι από τις πρώτες που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα.Τι δήλωσε ο κ. Βρούτσης.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, σχετικά με το αν χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για να κάνει ταξίδι αναψυχής το Σαββατοκύριακο σε Πάρο και Αντίπαρο και στη συνέχεια για να μεταβεί στην Επίδαυρο, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μια εικόνα του...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δέσμη μέτρων για την αποτροπή και την αντιμετώπιση φαινομένων άσκησης σωματικής βίας σε βάρος ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εισάγει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Τι προβλέπει.
Μια εικόνα του...

ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Την ψηφιακή παροχή δεκάδων υπηρεσιών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών χάρη στην απλοποίηση των συναλλαγών τους με το Δημόσιο, παρουσίασε σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη -μέσω τηλεδιάσκεψης- η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΖΑΧΑΡΙΕΒΑ

Συνάντηση με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχάριεβα (Ekaterina Zaharieva) είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, οι διασυνοριακές διελεύσεις και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Γιατί υποστηρίχτηκε ότι αποτελούν παράδειγμα οι δύο χώρες.
Μια εικόνα του...

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΖΑΧΑΡΙΕΒΑ

Στις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας και στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας και σταδιακού ανοίγματος του τουρισμού από τις δύο χώρες αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της, με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Μια εικόνα του...

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το έργο «Ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ» όπως ανακοινώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) ΑΕ. Η διαδικασία διαβούλευσης θα διεξαχθεί μέσω του Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.promitheus.gov.gr, για χρονικό διάστημς έως και τις 25-8-2020, από την ανάρτηση του προς Διαβούλευση Τεύχους Διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ.
Μια εικόνα του...

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη Νοτιονατολική Μεσόγειο οι οποίες παραμένουν τη κόψη του ξυραφιού, είναι προφανές ότι θα καθοριστούν κυρίως από τις μαξιμαλιστικές διαθέσεις του Ερντογάν, ετοιμάσαμε έαν αφιέρωμα με τίτλο "Σχέσεις και διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας" και σας το παρουσιάζουμε. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις Συνθήκες και τα Πρωτόκολλα που διέπουν και καθορίζουν τις σχέσεις των δύο χωρών, τις διαφορές όπως τις αντιλαμβάνονται και τις επικοινωνούν Ελλάδα και Τουρκία.Επίσης για τη διευκόλυνση των αναγνωστών, το eklogika.gr παρουσιάζει τους ορισμούς χωρικών υδάτων (αιγιαλίτιδα ζώνη), Υφαλοκρηπίδας, ΑΟΖ.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin