eklogika-freeidees_logo
Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Το δημογραφικό συζητείται σήμερα την Ολομέλεια της Βουλής. Βάση συζήτησης, το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε το 2017 μετά από πρόταση της Φ. Γεννηματά. Τι αναφέρουν τα στοιχεία για τις επιπτώσεις από τη συρρίκνωση του πληθυσμού. Ξεχωριστή θέση στο πόρισμα κατέχει το κεφάλαιο «Διατομεακές πολιτικές ενίσχυσης της οικογένειας και της συμφιλίωσης εργασίας και φροντίδας» για όλες τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με τη μητρότητα. Ειδική αναφορά στους ηλικιωμένους. Στη συνεδρίαση αναπτύσσουν τις θέσεις τους οι αρχηγοί όλων των κομμάτων.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

«Μείωση της ανεργίας και αύξηση μισθών είναι απαραίτητα για την επίλυση του δημογραφικού», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Η ανατροπή της της συρρίκνωσης του πληθυσμού «δεν μπορεί να γίνει μέσω πολιτικών λιτότητας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής και χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική ένταξη, ενσωμάτωση των μεταναστών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Παρουσίασε στρατηγικές – μέτρα και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να μην εξαγγέλλει πράγματα που ήδη υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση». Ποια στοιχεία επικαλέστηκε για τους μετανάστες.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Η πρόταση της ΝΔ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Ποια μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος παρουσίασε στη Βουλή ο πρόεδρός της Κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται». Τόνισε πως «κάποιοι δεν θέλουν» να υπάρξει ευκαιρία εθνικής συνεννόησης, ενώ έκανε αναφορά σε ένα «σύγχρονο κι αποτελεσματικό ασφαλιστικό Σύστημα.
An image of...
An image of...

ΕΠΙΔΟΜΑ 200/ ΜΗΝΑ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΖΗΤΗΣΕ Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Να δίνονται 200 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια, για κάθε νέο παιδί, πρότεινε η Φ. Γεννηματά. Ως την πιο σημαντική απειλή για τη χώρα χαρακτήρισε το δημογραφικό πρόβλημα η πρόεδρος του ΚΙΝ. ΑΛ μιλώντας στη Βουλή και ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματός της.

ΚΚΕ: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Υποκριτικές οι προτάσεις για στήριξη των νέων ζευγαριών, είπε ο Δ. Κουτσούμπας. «Το κύριο στην απόφαση ενός ζευγαριού για το πότε και πόσα παιδιά θα κάνει είναι οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζει» είπε ο Γ.Γ του ΚΚΕ στη Βουλή, μιλώντας για το δημογραφικό.
An image of...

ΠΟΙΟΙ 5 ΔΗΜΟΙ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Τι προβλέπει η τροπολογία για τη διάσπαση πέντε δήμων – Πότε αναμένεται να ψηφιστεί. Αφορά τους δήμους Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λέσβου, Σάμου, και Βελβεντού – Σερβίων. Τι ζητούν οι τοπικές κοινωνίες, ποια η στάση των κομμάτων.
An image of...
An image of...

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΦΕΛΗ

«Η Θεσσαλονίκη θα έχει τα μεγαλύτερα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο Τζ. Πάιατ. Ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως βασικού συστατικού στην όλη διαδικασία. Επισκέφθηκε το λιμάνι για την αναχώρηση της 4ης αερομεταφερόμενης αμερικανικής ταξιαρχίας για τη Μαγνησία και κοινές ασκήσεις με τον ελληνικό στρατό.

ΚΟΝΤΡΑ ΝΔ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΑΔΟΥΡΟ»

Κόντρα ΝΔ-Μαξίμου για την παρουσία κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Ενώ διέρρευσε ρεπορτάζ περί αποστολής του χρυσού του Μαδούρο στην Ελλάδα, η ΝΔ θέτει ερωτήματα στην κυβέρνηση για την άδεια που έδωσε και η κυβέρνηση απαντά ειρωνικά αναφέροντας ότι το αεροπλάνο είναι από την Ασία.
An image of...

ΣΟΙΜΠΕ: ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ

«Ζήτησα πολλά από τους Έλληνες, αλλά προς το συμφέρον τους», είπε ο Σόιμπλε. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου δηλώνει βέβαιος ότι ο κίνδυνος μετάδοσης κρίσης από μια χώρα της Ευρωζώνης σε άλλες, έχει ξεπεραστεί. Τι αναφέρει για τις ηγέτιδες χώρες και την κρίση.
An image of...
An image of...

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΚ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΟΡΜΠΑΝ ΖΗΤΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αποπομπή του Β.Ορμπάν από το ΕΛΚ ζητά ο Κ. Μητσοτάκης. Την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του ζήτησε με επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφερόμενος στη στάση του Ορμπάν για τη μετανάστευση, την «παράκαμψη θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ».


12 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Ακόμη 12 υποψήφιους για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε η ΝΔ. Όλοι επώνυμοι. Απομένουν πλέον 8 θέσεις για να συμπληρωθεί το ευρωψηφοδέλτιο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ: ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΑΡ

An image of...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

An image of...
An image of...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΔΗΜΩΝ

Η έρευνα του eklogika.gr για τους υποψηφίους δημάρχους των μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας μετά την Αθήνα, Αττική, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται. Δείτε ποιοι και ποια κόμματα στηρίζουν ποιους:

ΚΟΝΤΡΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ – ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

An image of...

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ HELEXPO-ΔΕΘ

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Ανάπλασης της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Αναρτήθηκε στο site του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τι προτείνει για την επίλυση των προβλημάτων οργάνωσης, δόμησης και λειτουργίας της ΔΕΘ. Οι στόχοι της ανάπλασης σε συνδυασμό και με τις ανάγκες της πόλης.
An image of...
An image of...

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ξεκινά η διαδικασία για την πρόσληψη 639 υπαλλήλων στις φυλακές. Εγκρίθηκε το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ποιες θέσεις επιστημόνων και βασικής εκπαίδευσης προβλέπονται στην προκήρυξη. Η διαδικασία επιλογής, θα γίνει από το ΑΣΕΠ.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κίνδυνος για τα έργα στον Πειραιά αν κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος εντοπίζει η Ν. Μπακογιάννη σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με αφορμή τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για σήμερα, η οποία αναβλήθηκε.
An image of...

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δεν υπάρχει οριστική απόφαση για έναρξη μαθημάτων στις 9, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας με αφορμή δηλώσεις συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ. Θα προηγηθεί επιστημονική τεκμηρίωση και διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα