eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Δευτέρα 4 Μαΐου 2020
Σύνοδος κορυφής

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Κυβέρνηση: Τι περιλαμβάνει ο στόχος για σταδιακή και ασφαλή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των νοσοκομείων για χειρουργεία, ιατρεία & κινητές μονάδες διενέργειας τεστ. Ανακοίνωσε ότι για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα προσληφθούν σταδιακά 1.100 άτομα. Παρουσίασε τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών & επιχειρήσεων (α΄ κατοικία, πετρέλαιο θέρμανσης, ενίσχυση προσωπικού ΕΣΥ, ναυτικοί, ξένοι εργάτες για αγροτικές εργασίες, εγγραφή σε Δημοτικά σχολεία) σύμφωνα με τη νέα ΠΝΠ της 1η Μαΐου.- Αύριο στη Βουλή το μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Τι αλλάζει.- Η συμμετοχή του πρωθυπουργού σήμερα, στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response.
Μια εικόνα του...

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μια εικόνα του...

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Αλλάζει η νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης. Συστάθηκε με ΠΝΠ, κυβερνητική επιτροπή.
Μια εικόνα του...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ Ν/Σ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μια εικόνα του...

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΥΠΟΙΚ: ΥΦΕΣΗ 4,7-7,9% ΦΕΤΟΣ

Σενάρια για ύφεση 4,7% ή 7,9% στο Πρόγραμμα Σταθερότητας του υπουργείου Οικονομικών. Ποια είναι τα μέτρα που προβλέπει για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία όπως έχουν αποτυπωθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο ανέρχεται σε 17,348 δισ. (9,7% του ΑΕΠ).
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο 1ου μεγέθους με υπερκοστολόγηση υλικών προστασίας από τον κορωνοϊό. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Αλ. Χαρίτσης κατήγγειλε ότι στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια η προμήθεια μασκών & στολών για τις υγειονομικές μονάδες έγινε παράτυπα & κόστισε το διπλάσιο από ιδιοκτήτη -στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.
Μια εικόνα του...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΕΥΡΩ

Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου για την καταχώρηση IBAN για τα €400 στους μακροχρόνια άνεργους. Η απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ. Αφορά 25.000 δικαιούχους.
Μια εικόνα του...

110 ΕΚΑΤ. SMS !

Πάνω από 110 εκατομμύρια sms στο 13033 κατά τη διάρκεια του lockdown. Από τις 23 Μαρτίου ως και το πρωί της 4ης Μαΐου.
Μια εικόνα του...

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου για την οικονομική διάσταση της πανδημίας (video). «Οι πολίτες συμμορφώθηκαν με πειθαρχία και με πάρα πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης», είπε ο πρωθυπουργός. «Εντυπωσιακή η ωριμότητα που επέδειξε το κοινωνικό σύνολο», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Μια εικόνα του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΣΤ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Υπουργός Μετανάστευσης: Χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα τεστ για τον κορωνοϊό στις δομές φιλοξενίας. Επίσκεψη του Ν. Μηταράκη στον καταυλισμό της Μόριας για τα εγκαίνια Κέντρου για την εξέταση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού. «Μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα κρούσμα σε δομές που λειτουργεί το υπουργείο σε νησιά του Αιγαίου και ευτυχώς σε όλη την επικράτεια δεν έχουμε κανένα θάνατο», είπε.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας για την παράταση στην αναστολή συμβάσεων εργασίας. Πότε θα υποβληθούν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ οι όποιες μεταβολές πραγματοποιηθούν. Ανακοίνωση σχετικά με άρθρα της πρόσφατης ΠΝΠ.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

«Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, είπε η Ε. Αχτσιόγλου. Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ΠΝΠ που επέβαλε «ακύρωση της αύξησης του κατώτατου μισθού για το 2020 και το πάγωμά του τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2021», κ.α αντεργατικά μέτρα.
Μια εικόνα του...

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Υπουργός Υγείας: «Θα πάμε καλά αν τηρήσουμε τα μέτρα». «Προσλάβαμε πάνω από 4.000 υγειονομικούς, νοσηλευτές, γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό», είπε ο Β. Κικίλιας και αναφέρθηκε στους τρόπους ελέγχου του εσωτερικού & του εξωτερικού τουρισμού.
Μια εικόνα του...

ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας & τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πάνω από τις Οινούσσες & πάνω από το Αγαθονήσι. Ο υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος & το Υπ. Εξ καταδίκασαν την τουρκική προκλητικότητα.
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ – ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin