eklogika-freeidees_logo
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018
Σε 24ωρη απεργία σήμερα η ΓΣΕΕ – Ποια είναι τα αιτήματά της

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΦΙΑ 2019, ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ενώ έξω από τη Βουλή διαδήλωναν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε σήμερα η ΓΣΕΕ με συγκεκριμένα αιτήματα.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
An image of...
An image of...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ & ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ

Φορολογικά κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανακοίνωσε ότι ως κυβέρνηση θα προτάξει «τολμηρή στρατηγική για την ηλεκτροκίνηση για 3 βασικούς λόγους». Ποιες είναι οι 25 προτάσεις της ΝΔ για ένα μέλλον χαμηλών ρύπων.

ΚΚΕ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ

Τροπολογία για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κατέθεσε το ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Τί ζητά και τί προτείνει σε αντιστάθμισμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ. Η τροπολογία.
An image of...
An image of...

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου δεν με αγγίζουν», απάντησε ο Κ. Σημίτης, με αφορμή τη δικογραφία για το C4I που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Έκανε λόγο για σκοπιμότητες

ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Πολύ αισιόδοξος ο Κ. Γαβρόγλου ύστερα από την ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Ιεράς Συνόδου. Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας και την «επί της ουσίας» συζήτηση.
An image of...

ΑΝΕΛ: ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΦΩΝΙΑ ΕΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

«Ναι» των ΑΝΕΛ στη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, μόνο αν τη στηρίξει η Ιεραρχία στο σύνολό της, είπε ο Π. Καμμένος. Να κατοχυρωθεί η μονιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το Κράτος, ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
An image of...
An image of...

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Την αντιμετώπιση του νεοφασισμού και νεοναζισμού, ζήτησε ο Δ. Παπαδημούλης. Τι κάλεσμα απηύθυνε στις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις σε ομιλία του σε εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση μπροστά σε νέες προκλήσεις».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΛΛΑ & ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

«Θα καταργηθεί η διάταξη για τις μειώσεις των συντάξεων», είπε ο Τ. Πετρόπουλος. Ο υφυπουργός Κοιν. Ασφάλισης, διαβεβαίωσε πως για 620.000 συνταξιούχους θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων και ότι «το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο για πάνω από το 2060» σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες και τις εκτιμήσεις των δανειστών.
An image of...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Επίσκεψη Τσίπρα-Σπίρτζη στο πυρόπληκτο Μάτι. Τι είπαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων. Τι θα γίνει για την έκδοση αδειών επισκευής, ανακατασκευής κατοικιών και τι για όσα σπίτια δεν θα ξαναχτιστούν διότι ήταν σε ρέματα.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα