eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
Μια εικόνα του...

LOCKDOWN: ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ & Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΓΙΝΑΝ 1 ΕΚΑΤ. ΕΜΒΟΛΙΑ

Μια εικόνα του...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΤΟΝ 5ο ΜΗΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ LOCKDOWN

Α. Τσίπρας: Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει τόσο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown. Μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις Δημόσιες Συμβάσεις, παρατήρησε πως τα νοσοκομεία είναι για τρίτη φορά στο κόκκινο παρά τους τέσσερις και μπήκαμε στον πέμπτο, μήνες συνεχούς lockdown. Είπε πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της «ενώ έχει καταστραφεί» και η δημόσια υγεία και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών για το σύστημα υγείας και η οικονομία.
Μια εικόνα του...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΜΟΝΟ ΕΞΥΠΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Φ. Γεννηματά: Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας. «Μιλούν τώρα για έξυπνα μέτρα, που εμείς δεν τα είδαμε, μία από τα ίδια είδαμε, ομολογούν την αποτυχία». Χαρακτήρισε ως απεχθείς και προσβλητικούς τους εκτός σειράς εμβολιασμούς γαλάζιων στελεχών. Για το νομοσχέδιο για τις Δημόσιες Συμβάσεις που συζητείται είπε ότι η κυβέρνηση «αυξάνει το όριο των απευθείας αναθέσεων και εξουσιοδοτεί εν λευκώ τον υπουργό να καθορίσει τα κριτήρια» γι΄ αυτό και το ΚΙΝΑΛ θα το καταψηφίσει.

Μια εικόνα του...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Μια εικόνα του...

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Μια εικόνα του...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Βουλή - Δημόσιες Συμβάσεις: Προεκλογική δέσμευση η αλλαγή του πλαισίου είπε ο Ν. Παπαθανάσης. Ο αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης είπε πως αλλάζει η λειτουργία του νόμου με στόχο την απαιτούμενη ταχύτητα και ευελιξία μιλώντας για το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια. «Δημιουργούμε πλαίσιο διαφάνειας ώστε μικρότερες επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε μικρότερους διαγωνισμούς». Αναφέρθηκε στον θεσμό της διαιτησίας του φιλικού διακανονισμού για την επιτάχυνση της έννομης προστασίας.
Μια εικόνα του...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ για Δημόσιες Συμβάσεις: Στόχος του νομοσχεδίου η ιδιωτικοποίηση δημόσιων λειτουργιών. Ο τομεάρχης Α. Χαρίτσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι καταργεί τον δημόσιο έλεγχο στην ποιότητα και το κόστος των δημόσιων έργων, εκχωρώντας την επίβλεψη στους ιδιώτες και αυξάνει τα όρια των απευθείας αναθέσεων και των συμβάσεων που δεν απαιτούν δημοσιοποίηση». Ζήτησε εξηγήσεις για την «αιφνιδιαστική τροπολογία με την οποία τινάζεται στον αέρα το πρόγραμμα κατεδαφίσεων σε αιγιαλούς και παραλίες».

Μια εικόνα του...

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ

Τροπολογία για τις περιλήψεις διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις και εκτιμάται πως θα στηρίξει τον τοπικό και περιφερειακό Τύπο.
Μια εικόνα του...

e-ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ανοίγει ο δρόμος για τις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων και τις δηλώσεις φόρου μεταβίβασης. Τι προβλέπεται σε απόφαση της ΑΑΔΕ. Από πότε η διαδικασία θα είναι υποχρεωτική.
Μια εικόνα του...

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

«Εξαιρετικά θετική» η αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, είπε ο Κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του σήμερα με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου και ανατολικούς Σάμου στο Μέγαρο Μαξίμου. Τι τους είπε, τί απάντησαν οι δήμαρχοι και τι άλλο ζήτησαν για υποδομές και τουρισμό.
Μια εικόνα του...

ΤΟ LOCKDOWN ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ


Στα 1,2 δισ. το κόστος της επέκτασης του lockdown, είπε ο Χ. Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών δεν δεσμεύθηκε ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φέτος θα εκδοθούν με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες.
Μια εικόνα του...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Μια εικόνα του...

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Μια εικόνα του...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ 2016

Πώς θα επαναϋπολογιστούν οι συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το Μάιο του 2016. Η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας.
Μια εικόνα του...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ Μ.Μ.Μ.

Κ. Καραμανλής: Έξυπνη λύση η συνέργεια με τα ΚΤΕΛ. Ο υπουργός Υποδομών είπε πως τα λεωφορεία σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 έχουν αυξηθεί κατά 40% στην Αθήνα. Μέτρα για τον covid-19 σε μετρό και λεωφορεία.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin