eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΤΑ 12 Ν.Μ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

  • Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει την κυριαρχία της στα 12 μίλια και στην Κρήτη (video). Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η εμβέλεια του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ξεπερνά τα εθνικά όρια» και «δημιουργεί τετελεσμένο σταθερότητας και ασφάλειας. Η άσκηση κυριαρχικού δικαιώματος στέλνει μήνυμα προς Ανατολάς». Τι μήνυμα έστειλε στην Τουρκία, ποιες οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και οι επιπλέον λόγοι για τους οποίους θέλει επίλυση των διαφορών. «Ισχυρισμοί χωρίς ίχνος αλήθειας», τα περί διαφοροποιήσεων στην κυβέρνηση. Τι είπε για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. – Τι είπε για την πανδημία, τα εμβολιαστικά κέντρα, το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ποια σχετικά θέματα θα θέσει αύριο στην Έκτακτη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
  • Σήμερα η ψηφοφορία για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια (live), μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών. Τι είπαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, Χ. Μπουκώρος και του ΚΙΝ.ΑΛ, Κ. Σκανδαλίδης.
  • Ν. Δένδιας: «Βήμα για την ενίσχυση του εθνικού οπλοστασίου η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σε κλίμα αδιασάλευτης ομοψυχίας». Για τις διερευνητικές με Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «για να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος, θα πρέπει να μην τεθεί στον παραμικρό κίνδυνο, η αποκλιμάκωση που έχει επέλθει». Για την επέκταση των χωρικών υδάτων είπε ότι «περιορίζουμε το εθνικό δικαίωμα εάν μιλάμε μόνο για την Κρήτη».
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΑΦΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Α. Τσίπρας: Στηρίζουμε το νομοσχέδιο αλλά ο Κ. Μητσοτάκης είναι αναξιόπιστος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (video). Τι είπε στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έθεσε προϋπόθεση για τη στήριξη την «εθνική γραμμή και σταθερότητα» και «όχι μικροκομματική, κομματική, επικοινωνιακή». Καταλόγισε αντιφατικά μηνύματα στελεχών της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να είναι «απολύτως σαφείς οι κόκκινες γραμμές μας».
Μια εικόνα του...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΟΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Φ. Γεννηματά: Έλλειψη συνολικής εθνικής στρατηγικής(video), αλλά το ΚΙΝΑΛ στηρίζει την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης. Επισήμανε σημεία-παγίδες στις επικείμενες διερευνητικές συνομιλίες μόνο στη διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ «και να μην συγχέονται με διαπραγματεύσεις». Υπογράμμισε τον πατριωτικό χαρακτήρα του ΚΙΝΑΛ και επέκρινε ως «αμήχανη» τη στάση της ΕΕ απέναντι στην ένταση που προκάλεσε η Άγκυρα. Είπε ότι θα είναι χρήσιμη μια «καλά προετοιμασμένη» συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν.
Μια εικόνα του...

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Δ. Κουτσούμπας: Δεν χωρούν μεγάλα λόγια και πανηγυρισμοί. Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως με την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης πανηγυρίζουν ενεργειακοί όμιλοι που βάζουν χέρι στην περιοχή του Ιονίου. Είπε πως «η χώρα μας έχει δικαίωμα σε αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ν.μ., και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το πότε θα ασκηθεί το δικαίωμα». Για τις διευρευνητικές επαφές είπε ότι «το τραπέζι του διαλόγου το έχουν στρώσει οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που σιγοντάρουν την επιθετικότητα και κάνουν πλάτες στις διεκδικήσεις της Τουρκίας».
Μια εικόνα του...

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΝΑΙ ΣΤΟ Ν/Σ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ

Γ. Βαρουφάκης: «Ναι» στο νομοσχέδιο γιατί κανείς δεν θα πει «όχι» σε καρκινοπαθή για ασπιρίνη. «Σας σέρνουν σε διμερείς διαπραγματεύσεις με επιδιαιτησία της κ. Μέρκελ και στο βάθος, και του κ. Μπαϊντεν», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. Η Άγκυρα στις διαπραγματεύσεις, θα αναγκάσει την κυβέρνηση «είτε να ενδώσει, με τρόπο που ούτε η παράταξη της ΝΔ θα αποδεχθεί», «είτε να διακόψει τις συνομιλίες, με αποτέλεσμα την αύξηση των εντάσεων». Πρότεινε να επιδιώξει η Αθήνα τη σύγκληση περιφερειακής συνδιάσκεψης όλων των χωρών της Ανατ. Μεσογείου & της Τουρκίας.
Μια εικόνα του...

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ

Κυρώσεις για την Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε ο Ν. Ανδρουλάκης. Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, στη συζήτηση για την κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική ρώτησε τον Ύπατο Εκπρόσωπο Τζ. Μπορέλ γιατί «να συνεχίζονται οι πωλήσεις όπλων από ευρωπαϊκά κράτη προς την Τουρκία, όταν ακόμα και οι ΗΠΑ σταματούν». Είπε ότι η προϋπόθεση ομοφωνίας υπονομεύει την Κοινή Εξωτερική Πολιτική.
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΜΑΛΑ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ, ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Κ. Μητσοτάκης: Ομαλά και με βάση το σχεδιασμό προχωρούν οι εμβολιασμοί. Τι είπε ο πρωθυπουργός σε διάσκεψη στη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας για την εμβολιαστική κάλυψη των νησιών και για το εθνικό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού που η έκδοσή του ξεκινά σήμερα. Πάνω από 95% η συνέπεια των πολιτών στα ραντεβού. «Τα μέτρα προστασίας θα μας συνοδεύουν, τουλάχιστον, έως το τέλος της Άνοιξης» είπε.
Μια εικόνα του...

144 ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Ακόμη 144 εμβολιαστικά κέντρα από σήμερα στη μάχη του εμβολιασμού. Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο κέντρο. Ενημέρωση από τον γ.γ. του Υπ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους.
Μια εικόνα του...

ΚΚΕ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Πρόταση νόμου για τους αυτοαπασχολούμενους που επλήγησαν από την πανδημία κατέθεσε το ΚΚΕ. «Τα ληφθέντα ως τώρα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή». Ποια είναι τα μέτρα που προτείνει στην πρόταση νόμου.
Μια εικόνα του...

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5

Πότε θα ξεκινήσουν οι καταβολές ποσών για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών. Τι είπε για το επίδομα θέρμανσης, τις επιστροφές ενοικίων και τις επιδοτήσεις εξυπηρετούμενων και μη επιχειρηματικών δανείων.

Μια εικόνα του...

ΚΟΝΤΡΑ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΤΣΙΠΡΑ

Ερωτήματα προς τον Α. Τσίπρα έθεσε το υπουργείο Παιδείας απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντησή του με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ. Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε τη «βάση του 10» δεν περνά η αξιοπιστία του υπουργείου Παιδείας».
Μια εικόνα του...

7 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

Επτά αλλαγές στο πρόγραμμα για επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων ανακοινώθηκαν από τη Γ.Γ Ενέργειας, Α. Σδούκου στο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης. Οι αλλαγές.
Μια εικόνα του...

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Μείωση του δημόσιου χρέους κατά περίπου 620 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ. Ο Χ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στη βελτίωση των δεικτών βελτίωσης του χρέους.
Μια εικόνα του...

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «SOFT» ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΑΕΙ

Μ. Χρυσοχοϊδης: Χωρίς πυροβόλα οι αστυνομικοί που θα φρουρούν τα πανεπιστήμια», αλλά με γκλομπς και χειροπέδες για «να αποτρέψουμε τα φαινόμενα βίας».

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin