eklogika-freeidees_logo
facebook twitter linkedin 
Τρίτη 3 Μαρτίου2020
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Πρωθυπουργός σε θεσμούς: «Περιμένουμε απτή αλληλεγγύη από την ΕΕ». Ως ασύμμετρη απειλή χαρακτήρισε ο Κ. Μητσοτάκης την κατάσταση στα σύνορα του Έβρου, στα οποία περιόδευσε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρωθυπουργό της Κροατίας. «Η Τουρκία μετατράπηκε σε επίσημο διακινητή μεταναστών» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Γενικολογίες από τον Σ. Μισέλ, 700 εκατ. στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προβλήματος, εξοπλισμό και προσωπικό για την προστασία των συνόρων από την Ο. Λάιεν, ευχαριστήριο προς την κυβέρνηση που σταμάτησε να επιτρέπει την παράνομη μετανάστευση και έγινε «ασπίδα» της Ε. Ε από τον Αντ. Πλένκοβιτς.
Μια εικόνα του...

FRONTEX: ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Πλήρης υποστήριξη στην Ελλάδα από τη Frontex. Τι αποφάσισε εκτάκτως το Δ.Σ του Οργανισμού για «ταχεία επέμβαση» με αντίστοιχες «υποχρεωτικές συνεισφορές» των χωρών τους σε προσωπικό και σε τεχνικό εξοπλισμό.
Μια εικόνα του...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Κ. Μητσοτάκης από τον Έβρο: «Είναι εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κάνεις παράνομα». «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί», είπε ο πρωθυπουργός στην περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη.
Το newsletter του eklogika.gr έχει στόχο να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τις σημαντικότερες πολιτικές ειδήσεις, γι' αυτό θέλουμε να το λαμβάνουν όσοι πραγματικά το επιθυμούν (GDPR). Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι επιθυμείτε ή ότι δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε.
Μια εικόνα του...

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ & ΨΕΥΔΕΤΑΙ

Μια εικόνα του...

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε & ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ

Μια εικόνα του...

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΚΥΣΕΑ

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Κυβερνητική ενημέρωση με απαντήσεις στα ερωτήματα: Τι σημαίνει η αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης; Γιατί η Ελλάδα αναστέλλει για ένα μήνα την υποβολή αιτήσεων ασύλου όσων μπαίνουν στη χώρα παράνομα; Είναι σύμφωνη με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο η απόφαση που λήφθηκε; Τι σημαίνει άμεση επιστροφή στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή; Τι είναι η ομάδα RABIT; Τι προβλέπει το άρθρο 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ε.Ε, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελλάδας;
Μια εικόνα του...

ΣΥΡΙΖΑ: 10 ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ & ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΥΡΙΖΑ: «Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση για το προσφυγικό- 10 τραγικά λάθη», προτάσεις & απαντήσεις για τις εξελίξεις. Για ανικανότητα και ανευθυνότητα της ΝΔ κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση. Η Συμφωνία και οι ευθύνες της Ε.Ε. Γιατί το αίτημα για ανάπτυξη των ομάδων RABIT της Frontex και κίνησης της διαδικασίας άρθρου 78(3) της Συνθήκης της Λισαβόνας περί προσωρινών μέτρων, «δεν αρκούν στην παρούσα συγκυρία». – Απαντητικό σχόλιο της κυβέρνησης & ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.
sms-eklogika-minimata-epaggelmatika
Μια εικόνα του...

ΚΙΝΑΛ: ΤΩΡΑ, ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Ε

Μια εικόνα του...

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ»

Υπουργός Μετανάστευσης: «Δεν θεωρούμε πρόσφυγες όσους εισέρχονται παράνομα». «Η αναστολή της διαδικασίας ασύλου στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, ότι … πρόκειται για άτομα που εκμεταλλεύεται η γείτονα χώρα, για να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας». Τι θα γίνει με αυτούς που κρατούνται.
Μια εικόνα του...

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ & ΟΠΛΑ

Μια εικόνα του...

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Μια εικόνα του...

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε

Διεθνής Αμνηστία: «Φρούριο που ποινικοποιεί την αλληλεγγύη η Ευρώπη». Σε έκθεσή της καταγγέλλει προβληματικές περιπτώσεις σε τουλάχιστον οκτώ χώρες κι έκανε λόγο για διώξεις εναντίον όσων βοηθούν τους μετανάστες, παρενόχληση οργανώσεων, κατάχρηση αντιτρομοκρατικών διατάξεων για την περίοδο 2017-2019.
Μια εικόνα του...

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Δημοσιονομικό Συμβούλιο για επιπτώσεις από τον κορονοϊό: Αδύνατος ο στόχος του 2,8% ανάπτυξη για το 2020. Για κάθε ποσοστιαία μονάδα μείωσης της πρόβλεψης για το ΑΕΠ της ευρωζώνης, το ελληνικό ΑΕΠ επιβραδύνεται κατά περίπου 0,8%. Τα 3 σενάρια.
Μια εικόνα του...

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ!

Αδ. Γεωργιάδης: Τα επενδυτικά σχέδια δεν θα επηρεαστούν από τον κορωνοϊό, «αντίθετα, μπορεί να δημιουργούνται και ευκαιρίες». «Δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί καμία επιχείρηση από τις επιπτώσεις κορωνοϊού» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Μια εικόνα του...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

Χρ. Σταϊκούρας: Θα υπάρξουν επιπτώσεις από τον κορωνοϊό στην οικονομία, αλλά ψυχραιμία. Στο Βελιγράδι ο υπουργός Οικονομικών. Με ποιους συναντήθηκε και ποια θέματα συζήτησε.
Μια εικόνα του...

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό. «Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας βρισκόμαστε στην πρώτη φάση διασποράς του ιού στην κοινότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος. Οι ανακοινώσεις.

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών

Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα
facebook twitter linkedin